China | În școlile din zonele cu risc epidemic scăzut, masca medicală nu este obligatorie

Școlile din China se redeschid treptat, în cadrul unui program de măsuri de prevenire și control medical anti-epidemic, însă, în zonele cu risc redus de infecție elevii nu sunt obligați să poarte măști în timpul prezenței în școală, transmite presa chineză.

În cadrul unui aviz emis, vineri, de Comisia Națională pentru Sănătate și Ministerul chinez al Educației, se arată că autoritățile intensifică eforturile pentru asigurarea controlului și prevenirea răspândirii COVID-19 în grădinițe și toate nivelurile de pregătire liceală.

Avizul a fost emis după ce unul elev de 15 ani a decedat în timpul unei ore de educație fizică, în timp ce alerga purtând mască medicală. Incidentul înregistrat în județul Dancheng din provincia Henan, la finalul lunii Aprilie, încă nu a fost elucidat total de ancheta medicală aflată în derulare.

Autoritățile mai mult provincii chineze au anunțat oficială că elevii nu trebuie să poarte măști în timpul orelor de sport în aer liber.

Avizul de vineri subliniază că școlile ar trebui să îndrume elevii să poarte în mod corespunzător măștile medicale în cadrul școlilor, în timp ce elevii din zonele cu risc epidemic scăzut nu este necesar să le fie solicitată purtarea măștii.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.