TRIANON – Prostituția liberală și REnegarea istoriei!

NOTĂ 1:
Aflu cu stupoare că președintele României a atacat la Curtea Constituțională legea care declară ziua de 4 Iunie “Ziua Tratatului de la Trianon”! Acum, dacă Iohannis mai este sănătos, eu sunt papa de la Roman!

NOTĂ 2:
Stupoarea crește de la o informație la alta. Din ordinul nu se știe cui, ediția filatelică dedicată Centenarului TRIANON a fost retrasă de pe piață și dată la topit. Acest act de CENZURĂ vine să adâncească starea de confuzie care domină la nivelul conduderii României anului 2020!
La finalul textului, puteți observa imaginile ediției filatelice supuse cenzurii în epoca Iohanni!

De dragul unui lider bolnav de sine, Partidul Național Liberal a ajuns să ignore și să trateze cu dispreț Istoria României, istorie care în bună parte se confundă cu liberalismul Bratienilor, implicați direct în Conferinta de Pace de la Paris.
Dacă Trianonul nu este pe placul lui Iohannis, liberalii mănâncă rahat istoric pe pâine, își calcă încă odată pe suflet, pe mândrie și demnitate, mestecând o nouă umilință.
În foto, bornă de frontieră pusă la 1922 între România și Ungaria.

Evenimentul istoric din urmă cu 100 de ani este tratat de PNL-ul de azi cu sfidare, de președintele Iohannis cu silă, iar de partidele parlamentare cu … grijă, să nu-l supere pe noul dictator de la București. Dictator care refuză să promulge o lege emisă de Parlamentul României, tocmai pentru a bloca aniversarea așa cum se cuvine a celor 100 de ani de la închegarea României Mari!

Cui folosește această mișcare mizerabilă făcută de Iohannis, președintele României? În niciun caz României și românilor.

Dacă în urmă cu câteva săptămâni repeta fără noimă „Ionopot kivanoc, PSD”, devenind cianotic în timp ce apăra țara de PSD-ul care dorea să vândă Ardealul ungurilor, acum, când este vorba despre aceeași istorie a românilor … Iohannis tace! La fel și liberalii! Brusc, Iohannis nu mai face spume și nu mai este interesat de Ardeal, de România, de România Mare.

Fără agendă, lipsit de orice preocupare în folosul țării, Iohannis nu are timp să pună o semnătură pe o lege care vorbește despre Onoarea și Demnitatea românilor.

Iohannis nu se afla la prima abatere gravă în fața istoriei românilor! Iohannis este un mizerabil și tolerat recidivist al erorilor inacceptabile într-o țară normală.

Iohannis a călcat cu neghiobie si peste memoria lui Avram Iancu.

Propunerea legislativă a milogului liberal Crin Antonescu, adoptată de Parlament și devenită lege, a fost de asemenea târâtă în mizerie de Iohannis. Atunci se afla în primele luni ale primului mandat de președinte. Era martie 2015.

Da, cu IANCU, ce-ai avut sasule!

Acum, suntem în primele luni ale celui de-al doilea mandat și iată că Iohannis recidivează, arătând, dacă mai era nevoie, lipsa de respect pentru România și înaintași.

Dacă la 1920, la Trianon, erau recunoscute granițele României Mari, în 2020, un președinte și o guvernare liberală pur și simplu se șterg la fund cu memoria noastră!
Dacă la data de 13 Mai 2020, proiectul de lege a fost votat de 235 de deputați, este de înțeles că acolo au fost și majoritatea liberalilor. Dar, din 13 iunie, până la 4 Iunie, președintele Iohannis nu a avut vreme să promulge, adică să semneze legea care declară ziua de 4 Iunie, Zi de Sărbătoare Națională.

Sfidarea, provocarea, accentuarea acestui tip de comportament politic, toate se înscriu în testul pe care românii îl dau zi de zi. Un test despre conștiința de sine și conștiința națională, tot mai șterse, estompate și anulate de șleahta de bandiți vânduți intereselor străine care conduc România.

Dacă la evenimentul de la Buzău, organizat ieri, au fost o doar mână de PSD-iști, asta nu este decât o altă dovadă a faptului că trădarea este cvasipartinică. Aici fie prostia se amestecă cu teama, fie ordinul din exterior primit liderii politici români de azi este unul clar: uitați cine sunteți!

Rușinea asta nu poate fi spălată decât cu o schimbare totală a clasei politice, de la vânzătorul de țară PNL, la trădătorul de țară PSD, de la inconștientul USR, la mizerabilele și scrâboasele PRO-RO, ALDE, PMP. Cât despre UDMR și FDGR … aici avem absolutismul medieval promovat în secolul XXI!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

6 răspunsuri la TRIANON – Prostituția liberală și REnegarea istoriei!

 1. Pingback: COLIMATOR.Cele trei proaste din Trianonul președintelui Iohannis! | Octavpelin's Weblog

 2. Pingback: REMEMBER.Cele trei proaste din Trianonul președintelui Iohannis! | Octavpelin's Weblog

 3. Pingback: Cele trei proaste din Trianonul președintelui Iohannis! | Octavpelin's Weblog

 4. emilian spune:

  Ce face acest sas se cheama tradare. A jurat sa apere caracterul national al statului roman nu sa faca orice pentru deznationalizare romanilor.

 5. Milton spune:

  Hmmm….istoria pe care am invatat-o eu in scoala imi spune ca Romania de la 1920 nu este aceeasi cu cea din prezent. Automat, sarbatorirea acestui eveniment, ar atrage dupa sine si alte interpretari. Si cum sa ne bucuram de anumite reusite istorice, cand suntem inconjurati peste tot de oameni cu interese meschine??? (Asta chiar ar trebui sa o intelegi…).
  Adevarul e ca in lumea asta unii au inteles ca e bine sa arunce cu noroi in tot ce nu le convine, fara a fi in stare sa produca o solutie mai buna. Sa comentam, putem cu totii, dar sa producem o diferenta mai buna pentru cei din jur…mai putini. Tu din ce categorie faci parte?
  As vrea sa vad in articolele tale, de jurnalist si scriitor, SOLUTII eficiente la starea actuala. Doar asa ai putea sa demonstrezi ca nu esti o simplă „Țață” din piața Cibin.

  P.S.: Din motive de precautie, am inregistrat video toate comentariile pe care am vrut sa le postez pe pagina ta si pe care AI ALES SA NU LE POSTEZI ”JURNALISTULE”( tu care prin prisma meseriei tale ar trebui sa intelegi CEL MAI BINE , ca parerile pot fi multiple si chiar daca sunt impotriva sistemului tau critic nu inseamna neaparat ca sunt si gresite); asta in cazul in care o sa incerci vreodata sa explici altora cat esti de inversunat sa aperi legile de drept si cum intelegi ca functioneaza un stat democrat. Daca iti permiti sa emiti opinii in spatiul public – virtual, accepta si reversul medaliei, ca altfel lasi impresia de interese ascunse, nedemne de jurnalistii OBIECTIVI. 😉 mai ti minte asta? Ca jurnalistul este obiectiv? Si ca esenta sa este sa arate fapte de nedreptate care se petrec in tara sa sau in lume?

  • Dan Tomozei spune:

   Stimate anonim insistent, dominat de curajul mascaților la modă,

   nu voi avea nimănui de explicat de ce nu aprob toate comentariile, cu atât mai mult cele care au un limbaj injurios, jignitor, mitocănesc și amenințător. În toate aceste criterii vă încadrați, motiv pentru care nu aveți decât să insistați, dacă asta vă produce o relaxare interioară.
   Fiți CU MINTE, măcar câte zile au mai rămas până la decolare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.