Primii zece miliardari chinezi dețin o avere egală cu 90% din PIB-ul României!

Primii zece miliardari ai Chinei dețin o avere estimată la 224 miliarde USD (aproximativ 212 miliarde euro), sumă egală cu 90% din PIB-ul României din anul 2019! Este de remarcat că primii cinci miliardari chinezi dețin o avere cumulată egală cu 50% din PIB-ul României.

Potrivit revistei Forbes World, cel mai bogat chinez din lume este fondatorul grupului Alibaba, Ma Yun – cunoscut în afara Chinei sub numele Jack Ma (foto), cu o avere estimată la 38,8 miliarde USD. În clasamentul mondial, Ma ocupă locul 17.

Al doilea cel mai bogat chinez din lume, cu o avere estimată la 38,1 miliarde USD, este Ma Huateng, fondatorul Tencent, plasat pe locul 20 mondial.

Locul trei este ocupat de Xu Jiayin, președintele Evergrande Group, cu o avere de 21,8 miliarde USD (locul 34 mondial), locul patru este ocupat de He Xiangjian, fondatorul Midea, cu 21,6 miliarde USD (locul 36 mondial), iar locul cinci este ocupat de Yang Huiyan și familia cu o avere estimată la 20,3 miliarde USD, deținătorii companiei Country Garden, care îi plasează pe locul 38 mondial. Yang Huiyan este singura femeie regăsită între primii cei mai bogați chinezi din lume.

Ultimul în clasamentul primilor zece miliardari chinezi (vezi tabelul alăturat) este  Wang Wei, fondatorul companiei de curierat SF Express, cu o avere estimată la 15,2 miliarde USD.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Descoperind China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.