China și EAU au demarat studiul clinic în faza a III-a pentru vacinul COVID-19

China și Emiratele Arabe Unite (EAU)au demarat, marți, studiul clinic în faza a III-a pentru vacinul COVID-19, evenimentul având loc în cadrul unei ceremonii online organizate la Beijing și Abu Dhabi. Potrivit CGTN, Sinopharm China National Biotec Group (CNBG) și Emiratele Arabe Unite Group 42 au semnat un acord de cooperare, cercetarea clinică urmând să fie derulată în trei faze.

În Faza I va fi evaluată siguranța, în Faza a II-a va fi evaluată siguranța și imunogenitatea vaccinurilor, vor fi explorate procedurile de imunizare, iar în Faza a III-a va fi evaluată siguranța și eficacitatea vaccinului pe un grup mare de persoane.

Dacă testul va avea succes, vaccinul va fi considerat sigur și eficient în protejarea populației. Oficialii chinezi au declarat că decizia de a derula studiile clinice în Faza a III-a în străintate a avut la baza faptul că situația epidemică internă a fost pusă sub control, dar și pentru a promova cooperarea medicală internațională.

Potrivit rezultatelor de etapa a II-a, toți subiecții incluși în testare au generat anticorpi, după două doze, în 28 de zile.

Cu aprobarea Administrației Națională a Produselor Medicale din China, CNBG a dezvoltat cea mai mare instalație de producție de vaccinuri inactivate COVID-19 din lume, capabilă să producă anual peste 200 de milioane de doze. Experții susțin că vaccinul ar putea intra pe piață până la sfârșitul anului 2020 sau la începutul anului viitor. Facilitatea este de vaccinuri COVID-19 inactivate.

Pentru cei puțini familiarizați cu procesul de dezvoltare și testare a unui nou vaccin, reamintesc că în Faza I se urmărește evaluarea siguranței și imunizării vaccinului, în timp ce în Faza II și III este evaluată eficacitatea vaccinului.
Toate datele colectate în cele trei etape sunt transmise autorităților de sănătate pentru verificare și aprobare. Abia acum vaccinurile ajung în Faza IV, când sunt aprobate și autorizate.

China deține cinci vaccinuri COVID-19 aprobate pentru studiile clinice în faza I: un vaccin vector adenovirus și patru vaccinuri inactivate*, reprezentând 40% din numărul total aflate în studii clinice la nivel mondial.

* Vaccinurile inactivate pot fi compuse fie din virusuri sau bacterii intregi, fie din fractiuni ale acestora.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.