China a demarat Faza II pentru pentru vaccinul COVID-19

Cercetătorii chinezi au demarat, duminică, studiile clinice în Faza II pentru vaccinul COVID-19, pe un grup de 550 de voluntari, eperiement derulat în orașul Wuhan. Faza II include un grup placebo care va ajuta la evaluarea siguranței și eficacității vaccinului, toți voluntarii fiind supuși unui examen fizic care a inclus testarea cu acid nucleic, un test HIV, teste de sânge și urină.

Extrem de important, pentru observația medicală centralizată, voluntarii nu sunt incluși în carantina de 14 zile, deoarece personalul medical va vizita subiecții și va asigura supraveghere.

După ce au primit soluția injectabilă și au depășit perioada de 30 de minute, pentru observarea posibilelor reacții adverse, voluntarii au fost lăsați să plece. Au fost reținuți doar cei care au prezentat diferite simptome: accelerarea ritmului cardiac, creșterea temperaturii corporale, amețeli, considerate reacții tipice.

Studiile din Faza I au arătat că vaccinul poate provoaca febră, dureri, roșeață și umflături. Grupul cu dozare mai mare a fost mai predispus la febră, dar majoritatea voluntarilor au revenit la normal într-un interval de 24 de ore. Aceasta a determinat ca studiul clinic de Faza II să fie recalibrat: grupul receptorilor cu doză medie (250 voluntari), grupul cu doze mici (125 voluntari), iar grupul de control placebo (125 voluntari).

Cercetătorii și medicii vor observa evoluția voluntarilor, cu atenție deosebită pentru ziua 14, ziua 28 și la finalul perioadei de șase luni de testare.

Dezvoltarea vaccinului utilizat implică inserarea ADN-ului de codificare a coronavirusului antigen în alte microorganisme pentru a crea un virus nou, fără a infecta receptorii cu noul coronavirus.

Un vaccin COVID-19 … probabil în acest an!

Selecția voluntarilor s-a făcut după ce la 17 Martie, echipa de cercetare a noului vaccin a lansat public anunțul, fiind primite câteva zeci de mii de solicitări.

Pentru cei puțini familiarizați cu procesul de dezvoltare și testare a unui nou vaccin, reamintesc că în Faza I se urmărește evaluarea siguranței și imunizării vaccinului, în timp ce în Faza II și III este evaluată eficacitatea vaccinului.
Toate datele colectate în cele trei etape sunt transmise autorităților de sănătate pentru verificare și aprobare. Abia acum vaccinurile ajung în Faza IV, când sunt aprobate și autorizate.

SURSE: Global Time, China Daily, Xinhua

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.