Școlile din Beijing se redeschid în cadrul unui plan de urgență

NOTĂ – 21.04.2020 / Autoritățile din Shanghai au anunțat că elevii din școlile secundare, medii și liceale vor relua activitatea la data de 6 mai. Elevii până în clasa a cincea din școlile primare, vor relua activitatea la 18 mai.

Comisia Municipală pentru Educație din Beijing a anunțat că liceele vor fi redeschise la data de 27 aprilie, iar școlile generale la data de 11 mai. Reluarea procesului de învățământ va avea loc în cadrul unui plan de urgenă care prevede că masca sanitară de protecție trebuie purtată de profesorii în sălile de clasă, iar de către elevii pe toată durata prezenței în cadrul școlii.

Zilnic, la intrarea în școală, profesorii și elevii vor fi supuși verificărilor de temperatură. Cei care nu se vor încadra în limitele normale vor fi preluați sub observație în cadrul unor puncte de control temporare, ulterior fiind trimiși la spital, dacă se impune.
Verificarea temperaturii în toate școlile și facultățiile se va face două ori pe zi.

În cazurile în care este depistat un caz suspect COVID-19 confirmat, școlile vor lansa un plan de urgență, vor suspenda cursurile sau chiar va fi închisă școala sau facultatea.

China pregătește redeschiderea școlilor

Strict legat de situația din universități nu au fost anunțate măsuri privind reluarea activităților, în condițiile în care toți studenții și profesorii facultăților din Beijing sunt implicați în cursuri online.

Situația este valabilă și pentru instituțiile de învățământ preșcolar, unde contactul educatori-părinți este menținut permanent prin intermediul Internetului, pentru diverse comunicări.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.