Control de securitate la intrarea în spitalale din Beijing

Autoritățile capitalei Beijing au impus, începând cu data de 1 Iulie, un nou sistem de inspecție de securitate la intrarea în spitale, după ce în perioada 2009-2018 au fost înregistrate 295 de atacuri asupra personalului medical, soldate cu 362 de răniți în rândul cadrelor medicale și 24 de morți.

În aceste condiții, au fost impuse verificări de siguranță la intrarea în spitale sau în zone importante, fiind interzise obiectele periculoase. De asemenea, pacienții cu antecedente de conduită aflați în spitale vor fi supravegheați suplimentar.

Potrivit studiilor realizate în rândul cadrelor medicale, 85% au reclamat faptul că au fost victme sau martori unui incident cu violență la locul de muncă.

Unul dintre ultimele incidente l-a avut ca victimă pe șeful secției de Oftalmologiei din cadrul Spitalului Chaoyang din Beijing, care a fost atacat de un pacient. În urma evenimentului, medicul a fost obligat să renunțe la practicarea chirurgiei, date fiind leziunile suferite, care au făcut imposibilă efectuarea intervențiilor delicate.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.