Hong Kong | 370 de persoane arestate pentru participarea la adunări neautorizate

Aproximativ 370 de persoane au fost arestate, la Hong Kong, sub acuzația de participare la adunări neautorizate, conduită necorespuzătoare și alte infracțiuni conexe, din care zece pentru suspiciunea de încălcare a noii legi privind securitatea națională în Regiunea Administrativ Specială Hong Kong (RASHK), anunță mass media chineze. Acțiunea are loc după ce autoritățile centrale de la Beijing și Guvernul de la Hong Kong au anunțat toleranță zero pentru orice tip de acțiuni ilegale care subminează liniștea societății.

Potrivit poliției locale citate de CGTN, șapte polițiști au fost răniți în timpul acțiunilor derulate miercuri, unul dintre aceștia fiind înjunghiat, iar trei accidentați de un protestatar aflat pe o motocicletă.

Un purtător de cuvânt al guvernului din HK a declarat că autoritățile condamnă toate adunările neautorizate și pe cei care comit acte cu violență, în condițiile în care sunt agreate acțiunile de protest legale, însă fără ca acestea să fie însoțite de acțiuni care contravin legii.
Oficialul a avertizat că guvernul din Hong Kong a solicitat poliției să aplice strict și ferm noua lege privind Securitatea Națională pentru a restabili ordinea și pacea socială, pentru a proteja viața, proprietatea, drepturile și libertățile legitime ale rezidenților din regiune.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.