Republica Moldova a transmis un mesaj de prietenie de Ziua Națională a Chinei

În cei 71 de ani de la fondare, Republica Populară Chineză a reușit să atingă un nivel impresionat de dezvoltare, devenind cea de-a doua putere economică a lumii, motiv pentru care Republica Moldova urmărește cu atenție realizările și progresele care transformă China într-o țară modernă, prosperă, puternică și armonioasă, se arată într-un mesaj video transmis de președintele R. Moldova, Igor Dodon, cu ocazia Zilei Naționale a Chinei.

Liderul de la Chișinău a arătat că, pe „parcursul celor aproape trei decenii de relații diplomatice dintre statele noastre, am reușit să dezvoltăm o cooperare constructivă în diferite domenii de interes comun. Relațiile noastre bilaterale, bazate pe prietenie tradițională, respect și susținere reciprocă a suveranității și integrității teritoriale, au devenit tot mai dinamice și pline de conținut”.

Totodată, președintele Dodon a subliniat dorința Republicii Moldova de a accelera cooperarea cu China, de a contribui la realizarea inițiativelor economice comune legate de comerț, investiții, liber schimb, pentru a valorifica circuitul economic și umanitar în cadrul „Drumului Mătăsii”.

Pe de altă parte, președintele Republicii Moldova a exprimat recunoștință poporului chinez pentru asistența acordată în prevenirea și controlul pandemiei Covid-19.
„Mizăm pe mai departe pe susţinerea Chinei. Sunt convins că şi pe viitor vom continua să menţinem un dialog activ, iar raporturile excelente existente între ţările noastre vor continua să se dezvolte şi să se consolideze pe multiple planuri, spre beneficiul ambelor state”, a mai transmis președintele Igor Dodon.

Mesajul transmis de liderul de la Chișinău a fost preluat postul central de televiziune din China – CCTV (foto jos).

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din presa chineză, Înţelege China, Republica Moldova, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.