Groparii României!

Încă de la primele lecții de onoare primite de la bunicul dinspre mamă, am fost frământat de o idee: cum este posibil să faci rău unui om, cu atât mai mult unuia de-al tău care nu ți-a făcut nimic?

Bunicul a fost în război, a fost prizonier la ruși, a reușit să se întoarcă în țară și nu a fost deloc mândru de faptul că a fost veteran. Eram copil când s-a dus, în 1985, însă ecoul cuvintelor lui, de simplu muncitor în fabrica (desființată astăzi) de pe Strada Teilor din Sibiu, abia acum le găsesc o parte din sens: „cel mai mare rău a venit de la apus, nu de la ruși„!

Doream să vă deapăn amintiri despre gustul amar mestecat de bunicul Moise, timp de 40 de ani, despre trădarea principiilor, oamenilor, umanității … dar ce rost mai are? Astăzi, România urmează același scenariu.

În coastele României schilodite de jaful internațional promovat drept parteneriat euro-atlantic sunt îndesați cu forța și de-a sila votului liderii doriți de același Occident care ne-a trădat la Ialta (februarie 1945). Acum, românii nu mai sunt tranzacționați cu Stalin. Ce rost mai are câtă vreme la București președintele și guvernul au înțeles ce înseamnă trădarea, pentru a nu ajunge pe culoarele justiției? România nu mai are nici măcar un singur politician dispus să se bată pentru țară, pentru români. Absolut toți, sunt trădători, tributari celor care le țin scaunul aflat în permanentă clătinare.

Alegerile libere, discutate în 1945 pentru țările est-europene, au devenit în anul 2020 o bătaie de joc, un grețos spectacol pus în scenă de servicii secrete locale și străine.

Partenerii occidentali … această formă a perversității și degradării umane, sunt cu mult mai murdari și mai criminali în comparație cu staliniștii-sovietici-securiști de la care știai că nu poți aștepta semne de umanitate, de echilibru. Totul era pe față și pe moarte.

Astăzi, însă, când România are deja generații educate în infracționalitate și iubire de străini, îngroparea țării în disperare și îndatorare se face nu doar cu mâna românilor, ci și cu bătaia aplicată de român, românului!

Prin comparație, comuniștii din 1989 erau dedicați țării de frica sistemului, în timp ce democrații de azi, de la stânga la dreapta, sunt trădători de țară de frica partenerilor strategici care impun un model străin și degradant!

Noii gropari ai României? Sunt românii care guvernează făcând din educație, biserică și familie, un grotesc și inuman spectacol pe placul stăpânilor străini!

„Cel mai mare rău a venit de la apus, nu de la ruși, spunea bunicul Moise și avea dreptate. Pentru că nu doare mai tare și nu plătești mai scump decât trădarea celui în care ți-ai pus încrederea și speranța de mai bine. Doamne ferește de un război!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

6 răspunsuri la Groparii României!

 1. Mihai spune:

  Singura rațiune de a fi a acestui stat, pentru noi, este naționalitatea lui romînească. Aut sit ut est, aut non sit. Dacă e vorba ca acest stat să înceteze de-a fi romînesc atunci o spunem drept că ne e indiferentă soarta lui. Patriotismul, cu toate acestea, nu este iubirea țărînei, ci iubirea trecutului. Fără cultul trecutului nu există iubire de țară. M. Eminescu

 2. dumitru spune:

  Felicitari pt ce ati scris in articol.Istoria se va repeta.Acelasi scenariu militar la Marea Neagra ,tarmul romanesc,contra Crimeii.La fel cu o armata romana inaintand slugoaie si anexa a celei mai tari armate,aceleasi tratamente de sus contra ofiterilor si soldatilor romani.

 3. Claudia Nicolae spune:

  Corect dpdv istoric punctul de vedere al bunicului Moise.

  Da’ dvs ce ați învățat din asta, de la bunic?… sa va vedeți de binele familiei. Nu?!

  Realitatea este ca romanii cu IQ, energie, sănătate, tupeu, forța de muncă… se utilizează în interesul personal… în alte țări.

  Ăștia care au rămas sunt dependenții de țărână și progeniturile.

  De ce va supărați ca progeniturile ‪din‬ a IIa generație, adică nepoții, sunt puși în posturi bugetare semnificative? Are importanta ca sunt copiii ori nepoțeii tortionarilor, securiștilor, penelistilor, pedelistlor? contează ca este Eba, Grindeanu, Anisie, Alexe, Udrea, Turcan, KWJ.. Coldea, nouă Codruța, noul Cioloș… etc
  Vedeti diferențe între Băsescu și Dragnea? între Iliescu și KWI?

  Dvs… Trăiți în trecut.
  Îl aveți…. va doriți ceva mioritic pentru istoria copiilor dvs? se poate da’ situația reala nu se modifica cu internetul.
  Ne cereți un viitor construit după texte iluzorii, pozitive… istorice.
  Prezentul…. înseamnă să construiești cu materialul pe care îl ai.

  Prezentul este în negociere, șantaj, crime, decizii, drame… implicare. Pana acum singurul cu sânge în instalație… a fost / este… Băsescu… negoț, furt, calomnie, prostitutie, tranzacții mondiale cu arme… fără număr, fără număr…

  Consider observațiile dvs corecte, rafinate intelectual, etice, morale, creștine…. dar… prea mioritice derivate din sentimentele neputinței, frustrării și furiei.
  Hai sa ne smiorcaim după trecutul glorios, așteptăm românii imaculati, feti frumoși și cosanzene… zâne… cu baghetă magică a schimbării…..

  Susțineți educatia unui copil… și veți fi autorul schimbării. Un copil crescut sănătos, cu valori morale solide, educat, stăpân pe sine pentru ca este iubit… poate o piatra de temelie.

  … va doresc sănătate și înțelepciune

  • marilenabara spune:

   Cat cinism …occidental in comentariul dvs (academic de altfel), stimata doamna!!! Exact vorbele acestea le spunea, acum ceva vreme, ludovic orban, care cerea imperativ ca elevii sa nu mai studieze in scoala Miorita!!! Se pare ca profesorul dvs de romana nu era prea bun, daca ati ramas, dupa studierea baladei, cu ideea ca bietul cioban moldovean era …neputincios, frustrat si furios! Wow!

   • xyz spune:

    Si pe tine te deranjeaza adevarul, hai? Pai daca nu aveam un comportament mioritic, eram departe azi. Sictir!

    • marilenabara spune:

     Din respect pentru domnul Tomozei nu iti raspund asa cum meriti, desi tocmai citesc un tratat academic despre ..injuratura la romani!! Nu arunc diamante porcilor! Faci parte din categoria 3M : mitocan. misogin si ..mitoman!!! Sunt mandra ca sunt ….mioritica, dar furioasa ca intalnesc pe aceasta pagina specimene involuate ca tine!!! Hai, in cocina cu tine!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.