COVID-19 | Pacienții infectați din Hebei în stare gravă sunt tratați cu plasmă din Wuhan!

Pacienții infectați cu COVID-19 din provincia Hebei, aflați în stare gravă, sunt tratați cu plasmă donată de pacienții recuperați la Wuha, au anunțat autoritățile chineze. Plasma sanguină, prelevată de la pacienții care s-au recuperat după ce au contactat noul coronavirus COVID-19, conține anticorpi care pot ajuta pacienții să lupte împotriva bolii. (Sursa: CGTN)

Între cazurile tratate cu plasmă se află șapte bolnavi în stare gravă, vârstnici cu hipertensiune, boli cardiovasculare sau diabet, a declarat Duan Yunbo, director adjunct Comisiei de Sănătate din provincia Hebei.

Conform specialiștilor chinezi, plasma colectată de la pacienții vindecați poate păstra anticorpii timp de o jumătate de an, dacă sângele a fost depozitat în condiții optime.

Studiile efectuate privind eficacitatea tratamentului cu plasmă au arătat că o doză timpurie de plasmă prelevată de la pacienții recuperați ajută la prevenirea progresiei bolii spre un stadiu sever, anticorpii fiind responsabili pentru efectul terapeutic.

În timpul focarului COVID-19 din Wuhan, plasma convalescentă a fost utilizată pentru a trata pacienții în stare gravă din spitalul Jinyintan, prezentând efecte pozitive. De atunci, autoritățile medicale chineze au încurajat persoanele care s-au recuperat după infecția cu COVID-19 să doneze plasmă sanguină, pentru a ajuta alți pacienți.

Pe de altă parte, astăzi, în provincia Hebei, 12 pacienți cu COVID-19 au fost externați, iar 18 asimptomatici au finalizat perioada de observație medicală. Acesta este primul lot de persoane externate din cadrul focarului cu noul coronavirus aflat în evoluție în provincia Hebei.

Așa cum am arătat (AICI), China a raportat joi un număr de 138 de noi cazuri COVID-19, din care 124 transmisii locale și 14 cazuri de import.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.