CHINA | Un nou spital modular cu 3.000 de locuri, în … trei zile!

Pentru a preveni potențialele infecții încrucișate, în special în satele puternic afectate de noul focar de infecție COVID-19 din provincia Hebei, autoritățile chineze au dispus amenajarea unui nou spital modular, cu o capacitate de 3.000 de locuri. În spitalul ridicat în districtul Gaocheng din orașul Shijiazhuang urmează să fie transferați locuitorii testați pozitiv din 15 localități, unde vor avea asigurată o carantină centralizată și toate facilitățile medicale pentru însănătoșire.

Lucrările au început miercuri și vor fi finalizate în această noapte.

Inginerul de proiect, Zhang Cheng, din cadrul China Railway 14th Bureau Group, o companie de construcții, a declarat că lucrările la noului spital modulat vor fi încheiate foarte rapid. Ulterior, vor fi instalate, în regim de urgență, toate facilitățile necesare pentru carantina centralizată. Construcția noului spital este transmisă în direct de televiziunea  centrală din China. Vezi AICI

Construit din materiale prefabricate, la ridicarea spitalului lucrează permanent, în ture, echipe de peste 100 de muncitori. La final, suprafața totală a spitalului modular temporar, plus facilitățile aferente, va fi de 33 de hectare.

Camerele destinate carantinei vor avea o suprafață de 18 metri pătrați și vor fi dotate cu electricitate, dușuri și rețea de comunicare wireless.

Potrivit datelor prezentate de Comisia Națională de Sănătate din China, vineri au fost raportate la nivel național 135 de cazuri confirmate Covid-19 cu transmisie locală, 66 de cazuri asimptomatice și nouă cazuri importate (vezi grafic).

Până vineri, în China au fost administrate peste zece milioane de doze de vaccin anti-Covid-19.
Numărul total al cazurile la nivel național a ajuns, vineri, în China, la 92.290, cu 4.803 decese și o rată de recuperare de 93,35%

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.