OMS: Niciunul dintre cei care acuză China pentru pandemia Covid-19 nu a prezentat vreo dovadă!

Directorul executiv al Programului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Urgențe Sanitare, Mike Ryan (foto), prezent în aceste zile la Wuhan, a declarat că în cadrul vizitei de documentare privind originile noului coronavirus Sars-CoV-2 (Covid-19) „se fac progrese„. Pe de altă parte, oficialul OMS a criticat comentariile potrivit cărora raportul echipei prezente în China nu va fi acceptat, atunci când va apărea. „Aș spune, chiar acum, în timp ce sunt aici, că nicio altă țară nu a furnizat OMS niciun document, informații sau alte informații” (n.m. – legate de originea Covid-19).
În aceste condiții, acuzațiile la adresa Chinei sunt nefondate, experții din zece țări prezenți la Wuhan fiind acolo „ca să găsească răspunsuri”. (Surse: CGTN, China Daily)

Mike Ryan a subliniat că toți cei oamenii au mai făcut astfel de comentarii nu au furnizat niciodată dovezi.

Între principalii acuzatori la adresa Chinei se regăsesc fostul președinte american Donald Trump și Secretarulde stat Mike Pompeo, care au susținut anul trecut că au văzut „dovezi enorme” că virusul provine dintr-un laborator din Wuhan, dar nu au furnizat niciodată dovezile.

Ryan a subliniat că echipa internațională este mandatată să vină în China în baza unei rezoluție unanime a OMS. „Nu toate răspunsurile pot fi găsite de data aceasta, dar oamenii care cred și spun că au informații ar trebui să înceapă să le furnizeze„.

Ryan a evidențiat și faptul că numărul de jurnaliști care urmărește misiunea OMS în China este mult mai mare decât echipele internaționale și chineze reunite. „Evident, este un lucru foarte bun faptul că avem această transparență, dar este, de asemenea, important să lăsăm echipa să își continue activitatea”, a mai declarat reprezentantul OMS.

După ce a încheiat perioada de carantină de două săptămâni, de la venirea în China, delegația de experți ai Organizației Mondiale a Sănătății au demarat vizitele în piața de fructe de mare – considerată sursa de răspândire a noului coronavirus, la Centrul pentru Controlul Bolilor din Wuhan, centrele medicale de la alte niveluri, Institutul de Virologie Wuhan, dar și în cartierele unde au fost înregistrate focare de infecție, în spitalele implicate în tratarea persoanelor infectate, dar și o expoziție cu tematica luptei împotriva Covid-19 din China.

La Institutul de Virologie din Wuhan, experții OMS au vizitat, astăzi, laboratorul național de bio-siguranță și au avut un schimb de opinii cu experții institutului privind activitatea zilnică, cooperarea științifică internațională și eforturile anti-epidemice.

„Înțelegerea originii bolii nu înseamnă a găsi un vinovat. Misiunea noastră, la fel ca și altele, este despre știință, nu despre politică”, a declarat Michael Ryan.

Aceasta este a treia vizită pe care experții OMS o derulează în China, de la începutul epidemiei COVID-19, după cele din Februarie și Iulie 2020.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la OMS: Niciunul dintre cei care acuză China pentru pandemia Covid-19 nu a prezentat vreo dovadă!

  1. Pingback: China cere SUA deschiderea bio-laboratorului Fort Detrick! | Octavpelin's Weblog

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.