Ambasadorul Chinei primit de Președintele Senatului României

Ambasadorul Chinei în România, E.S. Jiang Yu, a fost primită de președintele Senatului României, Anca Dragu, în cadrul unei vizite de curtoazie și cunoaștere reciprocă. (Foto: Senatul României)

Potrivit Senatului României, „în cadrul dialogului (n.m. – derulat la 4 Februarie a.c.) au fost abordate stadiul actual și perspectivele relației bilaterale româno-chineze. Înaltul demnitar român a evidențiat prietenia tradițională care depășește cadrul formal al celor 72 de ani de relații diplomatice, fapt care poate constitui o premisă pentru dinamizarea exporturilor românești pe piața chineză și echilibrarea deficitului comercial”.

Anca Dragu a subliniat importanța unei cooperări economice bazată pe valorile pieței libere și a economiei de piață, atribute care constituie premise pentru creșterea nivelului de trai a cetățenilor ambelor țări.

În cadrul unui comunicat emis de Ambasada Chinei la București, „cele două părți au purtat discuții cordiale și prietenoase, au făcut schimb de opinii aprofundate și sincere cu privire la relațiile chino-române, schimburile între legislativele celor două țări, cooperarea dintre China și țările din Europa Centrală și de Est, problemele existente în cooperarea pragmatică bilaterală”.

Anterior, Ambasadorul Jiang și înalții diplomați ai Ambasadei Chinei în România au avut întâlniri cu oficialii din cadrul Administrației Prezidențială și Guvernului României, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe și ai altor instituții publice, liderii partidelor politice, liderii de afaceri, foștii ambasadori români acreditați în China, experții, savanții și reprezentanții mass-media, cu care au discutat aspecte importante privind menținerea și promovarea relațiilor bilaterale.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Din arhive, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.