China | 11,85 miliarde USD sprijin acordat companiilor în 2020!

Pentru a susține companiile afectate de COVID-19 și de fricțiunile comerciale, Banca de Export-Import din China (China EximBank) a asigurat, în 2020, peste 76,3 miliarde yuani (aproximativ 11,85 miliarde USD) din fonduri speciale de salvare, pentru companiile din comerțul exterior și producție.

Una dintre industriile puternic afectate de pandemie, industria transporturilor aeriene, a fost susținută cu 17 miliarde yuani (aproximativ 11,85 miliarde USD), dirijate spre zece dintre marile companii chineze.

China EximBank are ca principală misiune sprijinirea comerțului exterior, a investițiilor și cooperării economice internaționale ale Chinei.

Așa cum am consemnat, în 2020 China a urmărit o politică proactivă și de impact, cu un raportul deficit-PIB proiectat la peste 3,6% și o creștere a deficitului cu un trilion de yuani (aproximativ 140,57 miliarde USD) față de 2019.
Pentru menținerea controlului guvernamental asupra efectelor generate de epidemia COVID-19, China a anunțat emiterea de obligațiuni guvernamentale cu aceeași valoare de un trilion de yuani (aproximativ 140,57 miliarde USD).
De asemenea, în 2020, China a injectat 86,16 miliarde USD pentru limitarea efectelor epidemiei!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.