COVID-19 | China, ȘAPTE ZILE cu ZERO infecții locale în zona continentală!

China a marcat, sâmbătă, cea de-a laptea zi consecutivă cu zero cazuri de infecție COVID-19 în zona continentală, potrivit datelor prezentate astăzi de Comisia Națională de Sănătate (NHC). Conform statisticilor, au fost înregistrate zero cazuri cu transmitere locală, 17 cazuri asimptomatice, 81 de pacienți au fost externați din spitale, iar 428 pacienți asimptomatici sunt sub observație medicală.

De la declanșarea epidemiei Covid-19, pe întreg teritoriul Chinei au fost înregistrate 101.515 cazuri (din care 4.861 cazuri de import), 4.838 decese, cu o rată de recuperare de 94,07%

OMS: Un incident de laborator este „extrem de puțin probabil” la originea COVID-19

La nivelul capitalei Beijing, de la declanșarea epidemiei au fost înregistrate 1.046 cazuri (zero cazuri de peste două săptămâni), 9 decese, cu o rată de recuperare de 95,69%.

La Wuhan, epicentrul epidemiei locale Covid-19, nu au mai fost înregistrate noi cazuri de infecție locală sau asimptomatice de peste trei luni de zile, numărul total de cazuri fiind 68.150, cu 4.512 decese și o rată de recuperare de 93.37%.

Surse:
Comisia Națională de Sănătate din China, CGTN

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.