Sergei Lavrov: UE trebuie să elimine “anomaliile din relațiile bilaterale”!

Rusia va fi pregătită pentru contacte și cooperare cu Uniunea Europeană (UE) atunci când Bruxelles-ul va considera necesară eliminarea “anomaliilor din relațiile bilaterale”, a declarat, astăzi, ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, în cadrul conferinței de presă ținută alături de Consilierul de stat – ministrul chinez de Externe, Wang Yi, la finalul vizitei derulate la Guilin, în Regiunea Autonomă chineză Guangxi Zhuang.

Sergei Lavrov a declarat că relația Rusia-China reprezintă, astăzi, un pilon de stabilitate și pace globală, spre deosebire de relația cu Uniunea Europeană a cărei “întreagă infrastructură a fost distrusă de măsurile unilaterale întreprinse de Bruxelles”.

“Dacă și când europenii vor considera oportun să elimine aceste anomalii în contactele cu cel mai mare vecin, desigur, vom fi gata să construim aceste relații bazate pe egalitate, pe căutarea echilibrului de interese”, a arătat Lavrov.

“Nu există modificări pe frontul occidental, în timp ce în Est, în opinia mea, avem o agendă foarte intensă, care devine din ce în ce mai diversă în fiecare an”.

China și Rusia au convenit să prelungească Tratatul de bună vecinătate, prietenie și cooperare cu cinci ani, tratat care a marcat anul acesta, 20 de ani. Semnat la 16 Iulie 2001, tratatul a fost ratificat la 28 Februarie 2002.

REFERINȚE >>>
Wang Yi: O mână de puteri occidentale nu reprezintă comunitatea internațională!
Sergei Lavrov: UE trebuie să elimine “anomaliile din relațiile bilaterale”!
Lavrov: Occidentul își promovează dominația, prin limitarea dezvoltării altor țări!
SANCȚIUNI UE-CHINA | Beijingul cere UE să pună capăt practicilor ipocritice, dublului standard și deciziilor greșite!
Lavrov: Folosirea sancțiunilor pentru a pedepsi Rusia și China este un gest neînțelept!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Rusia, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.