COVID-19 | Străinii din China se pot vaccina, voluntar!

Autoritățile din marile orașe ale Chinei au anunțat că, până la finalul lunii Martie a.c., rezidenții străini aflați în zona continental se vor putea vaccina voluntar împotriva Covid-19, în tot mai multe orașe. Între acestea se regăsesc Shanghai, Beijing, Wuhan, Guangzhou și Shenzhen, unde, la cerere și în baza înregistrării prealabile, cetățenii străini cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani se pot vaccina.

Costurile de vaccinare pentru cele două doze pot fi acoperite de asigurarea medical sau achitate la valoarea de 100 de yuani/doză (aproximativ 64 de lei), vaccinarea străinilor fiind făcută pe baza seriei de pașaport, pentru a se putea realiza înregistrarea în bazele de date și pentru urmărirea siguranței.

În marile orașe din China, acolo unde rezidenții străini lucrează în sectoare economice cu risc ridicat, cum ar fi sectorul medical, logistică, lanțul rece alimentar, baruri și restaurante, deja a fost realizată vaccinarea. În Beijing, Guangzhou și Shenzhen a fost asigurată și este asigurată vaccinarea pentru angajații din grupurile cu risc, indiferent de naționalitate.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Români în China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.