Despre realitățile pandemice din China, în dialog cu Ion Cristoiu

După un an și jumătate, am acceptat invitația domnului Ion Cristoiu de a participa la un dialog pe tema situației pandemice din China, dialog înregistrat pentru CristoiuTv.

A fost o bună ocazie să prezint realitățile pe care le trăiesc în China, răspunzând unor întrebări care au vizat: modul în care autoritățile chineze aplică vaccinarea anti-Covid-19, dacă există obligativitatea vaccinării, dacă există varianta o variantă a certificatului verde aplicat în Europa, cum se intervine acolo unde apar cazuri confirmate Covid-19 etc.

De asemenea, am vorbit despre reprezentarea diplomatică românească în China, dar și despre faptul că, deși nu este o țară religioasă, în China deja sunt făcute pregătiri specifice Crăciuniului, eveniment privit din perspectivă comercială, dar cu mare atracție la copii și tineri.

Vă invit să urmăriți dialogul AICI

În mod cert, China este cunoscută extrem de puțin în România, imaginea fiind modelată de propaganda occidentală coordonată de interesele americane, subiect despre care scriu și vorbesc constant. Cert este că dincolo de propaganda politică și rasismului cu care sunt intoxicați, românii ar trebui să facă efortul de a privi realitatea nefiltrată de interesele partenerilor strategici.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, China, CORONAVIRUS 2020, Descoperind China, Din arhive, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, Interviuri, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

8 răspunsuri la Despre realitățile pandemice din China, în dialog cu Ion Cristoiu

 1. Tudor BUCUR spune:

  Ce bine ca nu am ratat Jurnalul video de azi al Maestrului, nu as fi aflat ca sunteti o sursa de informatii atat de calficata despre China.
  Altceva: sunteti un urmas al poetului Gheorghe Tomozei?

  • Dan Tomozei spune:

   Vă mulțumesc.
   Este doar o coincidență de nume. Gheorghe Tomozei fiind din ramura sudică a Tomozeilor, în timp ce eu am rădăcinile în cea nordică. Există o relație genealogică îndepărtată, însă nu pot „revendica” mai mult decât onoarea de a fi mereu alăturat memoriei marelui poet și scriitor.
   Gânduri bune.

  • Cucoli iulian spune:

   Am dori mai multe precizari despre vaccinarea din China, tipul vaccinului, numarul de doze, daca se recomanda booster, daca sunt infectati vacinatii, ce avantaj au cei vaccinati, restrictii pentru cei nevaccinati

   • Dan Tomozei spune:

    Voi răspunde succint:
    1. China are aprobate cinci tipuri de vaccin anti-Covid-19, produse intern.
    2. În China este aproape finalizată administrarea celei de a treia doze.
    3. Este posibil ca între cei aflați în statisticile zilnice privind noile cazuri de infectări să se regăsească și vaccinați. NOTĂ: de la bun început, în China s-a informat că vaccinul protejează, nu imunizează.
    4. Nu există avantaj/dezavantaj. În China nu se aplică discriminarea pe bază de vaccinare, pentru că vaccinarea nu este obligatorie. Aici, testarea, identificarea și tratarea, sunt principalele arme de combatere a noului coronavirus.

 2. Balinth Bianca spune:

  Am fost fascinata (si uimita) de informatiile din China si va voi citi cu mare interes articolele, domnule Tomozei

 3. Rad Gheorghita spune:

  Mi-a placut foarte mult interviul. Ma bucur ca datorita acestui interviu am ajuns aici unde sunt multe articole interesante.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.