Americanii au întârziat strategic … 77 de ani!

Voi începe cu concluzia: absolut peste tot pe unde a trecut armata SUA a lăsat în urmă dezastru!
Greva muncitorilor de la fabricile de armament și muniție de la Cugir, la ora la care președintele Iohannis și liderul NATO Stoltenberg ne arătau cum vor apăra Europa, este imaginea reală a României, din punct de vedere economic, militar și strategic!

Ultima oară când au trecut prin România, americanii au lansat bombe peste Ploiești și București. În Aprilie 1944, Bucureşti era bombardat fără milă și fără nici un motiv strategic de aviaţia anglo-americană. Cu un an înainte, în August 1943, americanii au bombardat rafinăriile de la Ploiești, iar tragedia românilor este și în zilele noastre comemorată ca o mare faptă de vitejie în SUA!

Astăzi, acoperită sub masca NATO, armata americană intră din nou în România, ca să ne apere de dușmanul cel rău de la Est, de Rusia, care nu ne va ataca niciodată. Cel puțin câtă vreme partenerul strategic – SUA nu va proceda la o nouă diversiune și manipulare provocatoare de așa manieră încât să genereze o reacție masivă a forțelor ruse. Este greu de crezut că se va ajunge aici.

În condițiile în care România a ajuns să aibă o armată de generali burtoși, plagiatori, dar eroi, ceva trebuia făcut cu ei, motiv pentru care au fost băgați în politică … să primească ordine. Căci ordinul se execută, nu se discută!

Cu o armată de generali, din soldele cărora  lunar poți plăti o armată consistentă și profesionistă, nu poți apăra o țară. Pentru asta sunt buni americanii și partenerii din NATO, care s-au săturat să arunce procente din PIB pentru întreținut și înzestrat armate total inutile pe timp de pace. Ori pacea nu este deloc favorabilă bolnavilor de război și moarte, incapabili să înțeleagă că diplomația și dialogul sunt cele mai bune și eficiente arme în mâna oamenilor … inteligenți.

Nimic, absolut nimic din declarațiile făcute sub protecția măștilor medicale de președintele Klaus Iohannis și Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg – care face declarații total nepermise pentru un lider (voi reveni asupra acestui aspect), nu a clarificat cauzele reale care impun prezența militară străină pe teritoriul României. Cei doi au folosit șabloane, plonjări sinucigașe în ridicol, au vorbit despre dușmanul imaginar și dorința de a apăra România, Europa, lumea întreagă, tocmai de la baza Kogălniceanu unde au venit …  americanii.

Să accepți că în secolul XXI câteva zeci de tancuri și avioane, câteva mii de soldați, vor putea apăra o țară sau un flanc al NATO, este semn de prostie. Este semn că liderii de azi de la București, Bruxelles și Washington, sfidează inteligența și tehnica militară spațială cu care sunt dotate marile puteri ale lumii. Descurajarea militară realizată cu o astfel de forță poate stârni cel mult un zâmbet amar.

Peste toate acestea, imaginați câte lacrimi a vărsat marele absent de astăzi, generalul-premier Nicolae Ciucă, trimis la Chișinău pentru a participa la rutina Ședinței comune a Guvernelor Republicii Moldova și României. Tocmai el, cel mai plagiator general dintre premieri, pentru că premier plagiator am mai avut, chiar dacă nu a fost deloc menajat de procurori așa cum este Ciucă, prin comparație cu Victor Ponta.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, EU Centrală şi de Est, Europa, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, România, Rusia. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Americanii au întârziat strategic … 77 de ani!

 1. Tudor Ilie spune:

  Domnule Tomoezi scrieți un articol mincinos si dezinformați publicul roman cu jumătăți de adevăr . De aceea va preia si Sputnik articolul . Peste tot unde au trecut americanii ,au lăsat urme Comuniștii susținuți cel mai adesea de Moscova . In Afganistan au trecut si rușii si americanii . Evaluați Dvs rezultatele demografice si vedeți ce spun . In 20 de ani , populația afgana a crescut de la 18 la 38 de milioane , de rău ce a fost . Si aici se pot discuta si alte date . Din păcate nu cred ca exista informații despre invazia URSS. Ati facut referire la bombardarea Ploiestului dar nu are nici o relevantă in contextul actual când Rusia a pornit la revizuirea granițelor sub diverse pretexte . Pe scurt , un articol de propaganda probabil .

  • Dan Tomozei spune:

   Stimate domn, în măsura în care numele este real …
   Am aprobat mesajul dumneavoastră dintr-un singur considerent și anume că respect dreptul la opinie exprimat decent. Dincolo de aceasta, vă rog să observați că parteneriatul cu SUA nu se dovedește absolut deloc un succes pentru români și România. Jaful produs în ultimii 30 de ani, în complicitate politico cu marile țări ale UE, ne arată că din perspectivă economică fosta URSS a fost infinit mai echilibrată în relația cu România.
   Priviți apoi și realitatea din Justiția românească, aflată la ordinul partenerului strategic. Putem observa numărul mai mic de vieți distruse, dar acesta există cu prisosiță și în democrație, semn că aici avem parte de perversitate, dublu limbaj și ipocrizie.
   Cât privește Afganistanul, dincolo de o aparentă schimbare și democratizare pe model american, de exploatarea la sânge a resurselor economice și umane, care au fost beneficiile celor 20 de ani de implicare? De ce trebuie să fim toți americani și pe model american? În mod cert, puteți găsi o multitudine de răspunsuri.
   La bună vedere.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.