Zelenskiy, recital pentru cei care au trimis Ucraina la dezastru!

Aplaudat și ovaționat mai puternic decât Nicolae Ceaușescu în Congresele PCR, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenskiy a ținut un mic spectacol în fața Senatului SUA, catalogat de mass media cenzurată de Occident drept „discurs istoric”, aberație la care s-au aliniat și estropiații de la Antena 3. În fața congresmanilor îmbrăcați la costum, cu deja tradiționalul tricol milităresc, Zelenskiy a apăsat pe absolut toate pedalele avute la dispoziție de un actor, fără teama de ridicol, exact așa cum place americanilor.

Recitalul lui Zelenskiy a inclus o serie de alăturări forțate și comparații aberante, poate cel mai flagrant fiind acela al atacurilor de la 11 Septembrie 2001 din SUA, cu războiul din ultimele săptămâni din Ucraina, țara care „îndură un 9/11 în fiecare zi, în timp ce se lupta cu forțele ruse”. Mai mult, Zelenskiy le-a reamintit congresmanilor americani că au fost atacați și la Pearl Harbor, în 1941, dar l-a și parafrazat pe Martin Luther King

Tot mai conștient că cere inutil SUA și NATO să impună o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei (ceea ce ar fi echivalent cu intrarea în luptă a țărilor NATO cu Rusia), Zelenskiy a oferit o cerele alternativă, solicitând sisteme de apărare aeriană și avioane de luptă.

Și pentru ca spectacolul să fie total, apelând la câteva fraze în limba engleză, președintele Ucrainei, noul mare erou al Occidentului, Zelenski a declarat adresându-se președintelui Joe Biden: „Vă doresc să fiți liderul lumii. A fi liderul lumii înseamnă a fi conducătorul păcii”!

Asta, în condițiile în care, spectacolul regizat de americani a inclus și ceremonia de semnare a unei noi finanțări, în valoare de 800 de milioane USD, pe care președintele Biden o acordă în numele SUA. Uriașa sumă va merge spre industria de apărare mericană, care va alimenta războiul din Ucraina cu: anti-blindate, sisteme antiaeriene portabile Stingers și Javelins.

Ca o curiozitate, finanțarea este asigurată printr-un proiect de lege aprobat de Congres săptămâna trecută, care vizează cheltuielile privind asistența umanitară, defensivă și economică pentru Ucraina.

Potrivit presei americane, numai în ultimul an, administrația Biden a alocat Ucrainei 1,2 miliarde USD pentru înarmare.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, EU Centrală şi de Est, Europa, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, Rusia, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Zelenskiy, recital pentru cei care au trimis Ucraina la dezastru!

 1. Până și papistașii (spus fără nuanța peiorativă) încearcă să aducă pacea, deși cunoaștem cu toții amestecul Bisericii Catolice de-a lungul celor 2 războaie mondiale și ale altor conflicte de pe glob în funcție de cum îi dictau interesele: https://www.vaticannews.va/en/pope/news/2022-03/pope-francis-to-consecrate-russia-and-ukraine-to-the-immaculate.html
  Ai noștri încearcă și ei pe altă parte: https://www.activenews.ro/stiri/Sute-de-preoti-si-diaconi-din-cadrul-Bisericii-Ortodoxe-Ruse-BORU-Patriarhul-Constantinopolului-precum-si-arhiepiscopul-Bisericii-Greciei-ii-cer-Patriarhului-Kirill-sa-faca-ceva-pentru-oprirea-razboiului-din-Ucraina.-Apel-si-de-la-Sf.-Munte-Athos-173309
  Încărcătura ortodoxă e IMENSĂ, fiindcă reprezintă Biserica adevărată întru Hristos!
  Putin, în schimb, și-a adus musulmanii pe frontul ucrainean, recunoscuți în lumea largă nu numai pentru cruzimea lor, dar și pentru ura lor profundă față de ortodocși. Cam așa înclină balanța, semn că michiduță capătă putere.

 2. Cu recital sau fără, în țara lui Zelenski mor oameni! Chiar nu mai are nicio importanță care tabără este vinovată de masacru, din moment ce morții pleacă dintre noi pentru totdeauna și nu mai pot răspunde dacă s-ar mai sacrifica vreodată pentru suveranitate, patriotism, idei de aparentă democrație și libertate frumos ambalate dar goale de conținut. Sunt convinsă că și-ai noștri din ’89 ar fi destul de tranșanți în a-și cântări și a-și alege opțiunile.
  Privim cu toții la un „spectacol” disproporțional, crunt, de ucidere a ortodoxiei și-a fraților ortodocși între ei chiar în Postul Mare considerat un drum anevoios (din toate punctele de vedere) al Învierii lui Hristos. Nu m-așteptam la un asemenea comportament din partea președintelui rus care ani de-a rândul a evidențiat acuzator crimele „operațiunii Forțele Aliate” în bombardarea sârbilor, acțiune care NU s-a oprit nici măcar de Paște, în dorința nestrămutată a americanilor de-a le vârî acestora democrația pe gât.
  Oricât de simplist ar suna, după crucificare a urmat Înălțarea. Probabil, e nevoie să ardem lumea asta bolnavă din temelii, ca să renaștem cu sufletul curat în Hristos! Altă soluție nu pare să fie, decât una extremă în proporții.
  Da, Zelenski a căpătat ovații inclusiv din partea parlamentarilor canadieni, dar impresia mea este că doar de acestea va avea parte. Dinspre partea americană a primit niște drone și niște sisteme antiaeriene: https://www.stiripesurse.ro/joe-biden-anunta-un-ajutor-fara-precedent-pentru-ucraina-inclusiv-drone-si-sisteme-antiaeriene_2294515.html
  Nimic mai mult! Păpușarii din umbră n-au dat ordinul începerii conflagrației mondiale care să ascundă dezastrul pe care l-au produs și-l vor produce în următorii 2-3 ani vaccinurile lor mRNA, prin urmare, e necesar ca atât marile puteri cât și actorașul ucrainean (ca și noi toți, de altfel) să ne educăm răbdarea în așteptarea dezastrului. Atât războiul cât și vaccinarea aduc foarte mulți bani, aduc extincții și depopulări masive, aduc militari și civili morți pentru un ideal fără reușită, aduc noi sfere de influență și spații împărțite economic și politic cu alți vătafi în fruntea lor.
  Armele noastre, ale creștinilor ortodocși sunt postul, rugăciunea, întâlnirea cu Dumnezeu la Sfânta Liturghie, milostenia și capacitatea de a suporta greutățile și necazurile în năzuința mântuirii. Suntem atât de bogați, încât cu greu vor înțelege unii că:
  – fericiți cei săraci cu duhul, că a lor este Împărăția Cerurilor;
  – fericiți cei ce plâng, că aceia se vor mângâia;
  – fericiți cei blânzi, că aceia vor moșteni pământul;
  – fericiți cei ce flămânzesc și însetează de dreptate, că aceia se vor sătura;
  – fericiți cei milostivi, că aceia se vor milui;
  – fericiți cei curați cu inima, că aceia Îl vor vedea pe Dumnezeu;
  – fericiți făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema;
  – fericiți cei prigoniți pentru dreptate, că a lor este Împărăția Cerurilor.

  CONCLUZIE: „Bucurați-vă și vă veseliți, că plata voastră multă este în ceruri”.
  Pentru cine are minte de priceput și acea substanță spirituală VIE, care dă omului individualitate și personalitate și care este de origine divină și cu esență veșnică, cu siguranță, va pricepe!!!

 3. Dani spune:

  bine punctat. ca la piață, un negoț de vânzare cumpărare

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.