Zelenskiy trebuie oprit la timp!

Comportamentul tot mai sfidător al “eroului” construit artificial de SUA, UE, NATO, va ajunge să îi pună tot mai mult în dificultate pe promotorii acestui saltimbanc iresponsabil față de propria țară și propriul popor, pe care le-a dus în dezastru. De la certat și dictat guvernelor lumii, de la cenzură și anularea democrației în propria țară, comediantul a ajuns să creadă că poate dicta și filtra politicile interne ale altor țări, ultima direct vizată fiind Germania.

Nu aveți impresia că Volodimir Zelenskiy (44 ani) se identifică tot mai mult cu un dictator lipsit de orice reținere și nuanță? Pentru argumentare voi prezenta două cazuri, suprapuse ca momente istorice. Cazul 1: Viktor Medvedchuk, fost lider pro-rus al opoziției din Ucraina, arestat de forțele de la Kiev. Cazul 2: Frank-Walter Steinmeier, președintele Germaniei, refuzat să intre în Ucraina.

În ambele cazuri, cu toată Legea marțială impusă la nivelu statului, președintele Volodimir Zelenskiy se exprimă și acționează de o manieră inacceptabilă, personală și abuzivă, substituindu-se justiției și legilor.

Viktor Medvedchuk, pregătit pentru execuție!

Considerat un aliat al președintelui Vladimir Putin, Viktor Medvedchuk (67 ani) a fost până la finalul anului 2021 unul dintre cei mai vizibili reprezentanți ai partidelor politice pro-ruse din Ucraina. Avocat și prosper om de afaceri, Medvedchuk a fost plasat anul trecut în arest la domiciliu, sub acuzația de trădare și finanțarea terorismului, acuzații respinse de acesta.

Încă din 2014, autoritățile americane l-au plasat pe Medvedchuk pe lista de sancțiuni, pentru presupusul rol avut în anexarea Crimeei de către Rusia. Mai mult, acesta a fost implicat în vânzarea de cărbune din teritoriile controlate de separatiști din Lugansk și Donețk, acțiune considerată ilegală de autoritățile de la Kiev, care au dispus, anul trecut, închiderea mai multor canale de televiziune și instituții media asociate cu Medvedchuk, dar și naționalizarea unei conductă de produse petroliere deținută de acesta.

După declanșarea operațiunilor militare speciale ruse în Ucraina, a scăpat de arestul la domiciliu, însă partidul său, Platforma Opoziției Pentru Viață, împreună cu alte câteva partide, au fost trecute în afara legii, pentru presupuse legături cu Rusia.

Zilele trecute, Viktor Medvedchuk a fost găsit și reținut de serviciile secrete ale Ucrainei, fiind adus la Kiev încătușat, așa cum a fost prezentat întregii lumi.

Intervenind în spectacolul creat în jurul lui Medvedchuk, președintele Zelenskiy a prezentat capturarea în cadrul mesajului prezentat, ieri, propunând schimbarea lui Medvedchuk cu prizonierii de război deținuți de forțele ruse.
Mai mult, legându-se de îmbrăcămintea purtată de reținut, Zelenskiy a declarat că dacă tot a ales uniforma militară, atunci “se încadrează regulilor de război”, adică Legii marțiale, prin urmare poate fi oricând executat!

Răspunzând mesajului privind capturarea lui Medvedchuk, Kremlinul a spus că nu există niciun canal de comunicare cu acesta, iar legat de propunerea lui Zelenskiy de a-l schimba cu prizonierii Rusiei, nu poate fi vorba câtă vreme Medvedchuk este cetățean ucrainean și politician al unui alt stat.

Frank-Walter Steinmeier, cândva apropiat de Rusia

Incapabil să înțeleagă rolul de președinte de țară, în care a fost distribuit de SUA, comportamentul lui Volodimir Zelenskiy devine unul distopic. Mângâiat excesiv pe creștet de întreaga lume, Zelenskiy se comportă discriminatoriu, trădând pasiunea și potrivirea de caracter cu convingerile grupării neo-naziste Azov, brusc reevaluate de Occident și scoasă din lista organizațiilor teroriste.

Decizia de a refuza prezența președintelui Frank-Walter Steinmeier (66 ani) în Ucraina, în cadrul vizitei efectuate de liderii mai multor state europene, riscă să ducă la un conflict diplomatic între Berlin și Kiev. Inițiativa lui Steinmeier a fost respinsă, acesta nefiind dorit la Kiev pentru istoricul activității politice. Concret, actualului președinte al Germaniei i se reproșează că, în perioada în care a contribuit la elaborarea reformelor economice promovate de cancelarul Gerhard Schroder, apoi din funcția de ministru de externe, a criticat politica agresivă dusă de NATO la adresa Rusiei.

Într-un interviu acordat în 2015, președintele Steinmeier aprecia că „este eronat să crezi că sancţiunile sau chiar livrarea de armament ar reprezenta un panaceu în conflictul din Ucraina, ceea ce acum avem confirmat de aproape două luni, de la declanșarea conflictului.

„Am reuşit, prin intermediul pachetului de măsuri din 12 februarie de la Minsk, să stabilim paşi concreţi în vederea implementării celor convenite în septembrie 2014. Dar suntem conştienţi şi că, până la urmă, nu contează ce scrie pe hârtie, ci ceea ce se pune în fapte. Situaţia pe linia de front s-a liniştit vizibil, ambele părţi – armata ucraineană şi separatiştii – au început, în sfârşit, cu retragerea armamentului greu. Toate acestea nu sunt nici pe departe suficiente, însă măcar observăm acum activitate în direcţia corectă. Sper că, pornind de la această bază, se va reuşi un progres şi în ceea ce priveşte alte puncte prevăzute în Convenţia de la Minsk.
Fără îndoială: este un drum anevoios, în cadrul căruia nu putem exclude noi reculuri. Însă este eronat să crezi că sancţiunile sau chiar livrarea de armament ar reprezenta un panaceu în conflictul din Ucraina. (HotNews, 8 Martie 2015)

Prin urmare, fiind văzut ca un susținător al bunelor relații Germania-Rusia, cu atât mai mult cu cât Steinmeier, în calitate de ministru german sub cancelarul Angela Merkel, a fost un susținător al consolidării relațiilor diplomatice cu Rusia, dar și al gazoductului Nord Stream 2, a primit interdicție în Ucraina și refuzat să deruleze vizita programată pentru 13 Aprilie 2022.

Reacțiile politice de la Berlin nu au întârziat, liderul fracțiunii parlamentare SPD, Rolf Mützenich, a cerut Kievului să adere la un minim de convenții diplomatice și să nu se amestece în mod nejustificat în politica internă a țării noastre”, în timp ce cancelarul Olaf Scholz a adoptat un ton mai nuanțat arătând că este puțin iritant, să fiu politicos în privința asta”, subliniind că a avut un contact mai dens cu Zelensky decât aproape orice alt politician occidental.

Din motive pe care numai președintele Steinmeier la poate explica, în urmă cu zece zile (4 Aprilie 2022), a declarat că susținerea acordată Nord Stream 2 a fost în mod clar o greșeală și că „m-am agățat de poduri în care Rusia nu mai credea și despre care partenerii noștri ne-au avertizat”. (ZDF).

Uniunea Europeană suferă, dar așteaptă ordinele SUA

Tot mai afectate de efectele colaterale ale conflictului Rusia-Ucraina, țările Uniunii Europene demonstrează că sunt total dependente de deciziile SUA, cea mai puțin afectată de tragedia ucraineană. În ciuda mesajelor date de Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, potrivit căruia UE nu „nu promovează războiul, nu contribuie la extinderea războiului”, este evident că realitatea este total alta.

Într-un interviu acordat, ieri, ziarului spanion El Mundo, Borrell a declarat că UE încearcă să stăpânească războiul „atât în ​​dimensiunea spațială, astfel încât să nu afecteze alte țări, cât și în dimensiunea verticală, astfel încât să nu fie folosite arme mai letale. (…) Trebuie să încercăm să punem capăt războiului cât mai curând posibil, dar ne pasă cum se termină. Și se va încheia întotdeauna cu negocieri”. – EL MUNDO

Însă, același Borrell arată că UE „ajută militar Ucraina”, iar câtă vreme „liderii europeni spun că Ucraina apără valorile europene și duc un război care ne protejează, a face altfel ar fi ipocrit”. Prin urmare, Uniunea Europeană nu face decât să contribuie la continuarea războiului, nefiind decât o piesă pe table intereselor SUA în Europa care se îndreaptă spre o gravă criză economică și socială.

China: Lumea nu trebuie să plătească pentru sancțiunile impuse unilateral de SUA!

După izbucnirea conflictului dintre Rusia și Ucraina, SUA și aliații săi au impus valuri de sancțiuni unilaterale împotriva Rusiei, dar, în loc să rezolve orice probleme, sancțiunile nu au făcut decât să producă o prăbușire a economiei mondiale, a declarat Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

Subliniind că insecuritatea alimentară a crescut la nivel global, ca urmare a conflictului din Ucraina, Zhao Lijian a arătat că în calitate de vinovate pentru criza din Ucraina, SUA ar trebui în special să facă o introspecție, să înceteze vechiul obicei de a arunca problemele și să dea un impuls discuțiilor de pace, mai degrabă decât să alimenteze războiul. SUA ar trebui să asume și mai multă responsabilitate pentru a apăra stabilitatea sistemului economic mondial (…) nu să ceară în mod intenționat lumii întregi să plătească pentru sancțiunile unilaterale impuse de SUA”.

Pe fondul pandemiei încă nedepășite, sancțiunile ample și nediscriminatorii nu numai că vor crea noi pierderi ireversibile, dar ar putea să producă șocuri în sistemul economic mondial, forțând oamenii să plătească un preț ridicat, a mai arătat oficialul chinez.

Pe de altă parte, autoritățile chineze au anunțat că sunt obligate să adopte măsuri în condițiile în care asupra companiilor chineze se fac presiunii tot mai mari de către unii parteneri străini pe fondul sancțiunilor anti-ruse.

Purtător de cuvânt Ministerului chinez al Comerțului, Shu Jueting, a declarat că Beijingul nu are intenția de a se alătura sancțiunilor unilaterale care au fost impuse Rusiei, fără aprobarea ONU. „Suntem împotriva oricăror restricții impuse unilateral care nu se bazează pe dreptul internațional”, a subliniat Shu Jueting.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, EU Centrală şi de Est, Europa, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, România, Rusia. Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la Zelenskiy trebuie oprit la timp!

  1. Negrea Victor spune:

    Sincer, nu il inteleg pe Presedintele Ucrainei. Eu cred ca a pierdut contactul cu realitatea. Cred ca nu face distinctie dintre real si fictiune. Poate din cauza profesiei sale. E posibil sa gresec, dar eu, daca as fi presedinte, as cauta sa evit sa am victime din cadrul poporului meu. As face tot ce ar fi omeneste sa negociez, sa gasesc solutii, chiar daca unele ar fi nefavorabile. Poate sunt nefavorabile pentru moment. As opri distrugerea tarii mele, as opri macelul populatiei. Nu inteleg pana unde vrea sa mearga. Dar, pentru ca sunt rational, stiu ca nu sunt presedinte.

    • Dan Tomozei spune:

      Este o aberație de text, cum au mai fost și sunt toate care sunt scrie de la mii de kilometri de realitate, de autori dominați de grave suferințe interioare, nu doar de prejudecăți.

  2. S-a declanșat vânătoarea de vrăjitoare! Măcar dintr-o astfel de atitudine – dacă nu și din altele precum: promovarea fascismului, a însemnelor și salutului nazist, interzicerea folosirii limbii ruse, sprijinirea Batalionului Azov și-a Sectorului de Dreapta etc. – se poate deduce fără niciun fel de dubiu că epurarea pe criterii politice face din Ucraina un stat nazist, că denazificarea nu mai poate fi considerată un moft ori un pretext al Kremlinului de-a declanșa operațiunea militară specială, ci chiar se impune în mod imperios.
    Un articol interesant despre Viktor Medvedciuk: https://www.corriere.it/esteri/22_aprile_13/viktor-medvedchuk-amico-putin-8438cf7c-baee-11ec-818b-cbb6b2b517fa.shtml
    Corriere della Sera nu se dezminte, ci rămâne unul dintre cotidienele serioase ale Italiei, care, de altfel, a reușit în 2015 prin Luciano Fontana să obțină unul dintre cele mai strălucite interviuri (cu durată de 4 ore) ale lui Vladimir Putin.
    Trebuie să acceptăm, din păcate, că actuala criză a ordinii mondiale nu a fost provocată de conflictul în curs de desfășurare din Ucraina. Iar China pricepe perfect chestiunea, tocmai de aceea diplomația ei este atât de efervescentă în ceea ce privește subiectul în cauză. Aceasta a fost generată (la criză mă refer), cu mult timp în urmă, de încăpățânarea liderilor ordinii liberale de a renunța la privilegiile pe care le-au câștigat după Războiul Rece. O încercare de a exclude cea mai mare țară din lume din viața internațională afectează toate sferele activității umane, deși ponderea modestă a Rusiei în economia mondială nu ar fi fost de așteptat să provoace un asemenea de tsunami.
    Personal, îi înțeleg pe chinezi de ce solicită atât de presant ca SUA să dea un impuls discuțiilor de pace: Moscova a făcut un pariu foarte mare; ea poate ieși cu succes din această situație dificilă, numai dacă criza actuală pune cu adevărat capăt ordinii mondiale anterioare. Cu alte cuvinte, aceasta înseamnă că, în loc să împingă Rusia din sistem, sistemul însuși trebuie să înceteze să mai existe, astfel încât unul nou să poată începe să se formeze în condiții cu totul noi, diferite de cele din ultimele trei decenii. Și totuși, există un ecou al frământărilor anterioare. În ciuda problemelor interne, Uniunea Sovietică a rămas aproape până la capăt unul dintre cei doi piloni structurali ai politicii mondiale. Succesoarea ei a pierdut acest statut și nu a reușit să-l recâștige. Cu alte cuvinte, reconstruirea potențialului și recâștigarea poziției uneia dintre principalele puteri mondiale nu a făcut din Rusia un pilon sistemic al ordinii internaționale. Prin urmare, singura modalitate de a obține acest caracter oficial este demolarea vechii construcții.
    Februarie 2022 a marcat și începutul unui alt experiment, nu mai puțin ambițios ca amploare și design. Rusia depune eforturi pentru a inversa cursul dezvoltării politice și pentru a readuce vechea gândire politică (numiți-o tradițională) pentru sine și pentru întreaga lume. Asta-i înnebunește pe globaliștii occidentali! De aici se revarsă întreaga lor furie, iar indivizi precum Medvedciuk sunt obligați să plătească un preț prea mare pentru simpatiile lor. Nu pro-rusismul lor e problema care răscolește, ci faptul că principiile lor sunt în contradicție totală cu cele ale valului globalist neoliberal și neomarxist.
    O privire scurtă asupra traiectoriei sociale, culturale și politice din SUA, unde experimentele progresiste ciudate (predarea ideologiei transgender, a teoriei critice a rasei și a stilurilor de viață sexuale alternative la nivelul școlii elementare de către extremiștii culturii, de exemplu) ar trebui să ofere indicii necesari spre conștientizarea demenței unora aflați la conducerea lumii. Logica și comportamentul decent au fost anulate de-a dreptul, iar acest lucru face ca țările conservatoare precum Rusia, China, Iran etc. să înțeleagă că nu vor să aparțină acestui tip de organizare nouă.
    Așadar, operațiunea militară ucraineană nu este doar pentru a proteja granițele fizice (mi-a fost necesar ceva timp, ca să-mi dau seama de acest aspect) ale Rusiei de agresiunea NATO. Conflictul din Ucraina are rol de-a salva Rusia de la moartea spirituală, care ar fi fost rezultatul final al „noii ordini mondiale” dictată asupra lor de Occidentul falimentar INCLUSIV moral. În acest sens, Rusia duce o bătălie existențială pentru sufletul său. Încă o dată, pentru a patra oară în ceva mai mult de o sută de ani, Rusia își asumă cu abnegație rolul – și povara – agentului cheie al schimbării globale. Faptul că nu-i singură în ecuația asta, nu poate decât să mă bucure.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.