Vă vedem din Sibiu … securiști politruci!

Am plecat din Sibiu de 12 ani, dar cu inima sunt tot acolo. Am lăsat un oraș în care mai găseai oameni de caracter în administrație, în politică. De ani buni, însă, de când noua securitate și-a băgat adânc interesele în dosul democrației românești, Sibiu a devenit o școală a imposturii, a dublei măsuri, a promovării pe un singur criteriu nuanțat: politruc slugarnic! Aș putea scrie în același ton despre întreaga Românie, dar … Sibiul este modelul clasic al slugărniciei, cenzurii și trădării electorale!

Ieri, a fost liniște în orașul de pe Cibin. S-a văzut din Stația Spațială Internațională că vectorii de la „Vă vedem din Sibiu” au fost și sunt amărâți securiștii politruci la ordin. În liniștea de la Sibiu s-au auzit cele câteva zeci de aiuriți adunați în Piața Victoriei din București, hotărâți să dea de pământ cu guvernul care vrea să transforme România în stat securist.

Noroc că alături de Chirilă au venit doar o mână de naivi, care poate au înțeles, ieri, că singurul guvern care se bucură de protecția serviciilor este Guvernul Ciucă al lui Iohannis! O protecție aidoma omertei impuse de Iohannis la Sibiu, pe când era primar și cumpăra la bucată ziare, televiziuni și posturi de radio locale, încă din anii 2000.

Ieri a fost liniște la Sibiu … politrucii slugarnici securiști au avut treabă, doar a fost Sâmbătă. „Vă vedem din Sibiu” a contactat o miopie galopantă în fața realității. Răzvan Pop (foto dreapta), Radu Vancu (foto stânga), Dan Perjovschi (foto centru), sunt doar trei dintre suferinzii de cataractă politică. E drept că primul nu vede din cauză de carnet de membru și funcții primite de la PNL, iar ceilalți doi din cauze colaterale PNL, pentru că … arta cere sacrificii.

Nu poți mușca mâna care te hrănește, pentru că te zboară din funcții, contracte și promovare publică. Unde mai pui că, pentru noile legi ale securității promovate de gașca dictatorială a lui Iohannis, vinovat este … Putin, responsabilul și cu costul vieții din România!

Răzvan Pop, acest mâneci suflectate, promovat politic prin concurs pe scanului academicianului Oțetea, a participat la protestele împotriva PSD, în perioada lui Dragnea. Era la modă să fii acolo unde făcea planton, vară-iarnă, Radu Vancu, acest comentator de absolut orice găzduiește suflecatul la Biblioteca Astra din Sibiu. La modă, Vancu a dat sigla #Rezist pe drapelul Ucrainei. Nici Dan Perjovschi nu mai vede bine. Din excesul de grafică în alb și negru, realitatea securistoidă pregătită de Guvernul Ciuvă nu mai pare o problemă, este chiar o modă.

Scriu despre Pop, Vancu, Perjovschi, pentru a evidenția ipocrizia, gradul de degradare morală, dubla măsură și impostura din Sibiul controlat de la Iohannis și FDGR, dar sub imaginea PNL, prin tăcerea fătălăilor din PSD, o altă rușine a clasei politice locale și naționale.

Ajungea Pop șef la ORDA, consilier de stat, viceprimar de Sibiu și apoi Director la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, dacă nu era membru PNL? Greu de crezut.
Era Vancu atât de profund dezechilibrat în opiniile și acțiunile politice, dacă nu era promovat și educat la școala GDS euroatlantistă #rezist? Greu de spus.
Era atât de absent Perjovschi în fața abuzurilor guvernului Ciucă, dacă nu era absorbit de căutarea unui punct de alb în negrul realităților românești? În mod cert, da!

Toți trei sunt muți, nu mai văd nimic din Sibiu sau de unde își reproduc ideile paralele cu lumea. Toți sunt oameni de cultură. O cultură în care omerta politico-securistoidă le modelează comportamentul și caracterul, le dă funcții și vizibilitate, pentru a putea să le spunem: „Vă vedeți din Sibiu”, securiștii politruci!

Și prin duplicitatea, tăcerea și complicitatea voastră politică, România alunecă spre noua formă de totalitarism, mascată de propaganda slinos-imbecil-sclipicioasă euro-atlantică, în care sunt aruncate miliarde de euro, în timă ce românii sărăcesc și mor cu zile.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, EU Centrală şi de Est, Europa, Multilateralism ... în doi, România. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Vă vedem din Sibiu … securiști politruci!

  1. Despre adevărata câștigătoare a „revoluției” din decembrie ’89 (deși Iliescu și camarila s-au grăbit să desființeze, chipurile, instituția) au curs tone de cerneală. Și totuși, reprezentanții ei, diriguitorii din umbră ai tuturor afacerilor românești (în special cele politice) continuă să supraviețuiască tuturor președinților și guvernelor, devenind „guvernul din umbră”, „brațul protectiv”, un clan perfect organizat, o agregare de elemente criminale care au avut și au în continuare drept obiectiv devalizarea întregii avuții naționale a României sub sloganurile (de care ne-am plictisit, recunoaștem, noi cei care asistăm neputincioși la spectacolele lor ieftine) „luptei anticorupție”. Se văd de oriunde, nu numai din Sibiu! Fiindcă sunt omniprezenți și atotputernici, sunt specialiști în așa-zisa „influențare pozitivă” prin șantaj și infiltrare informativă, fiindcă ei dețin controlul. Sincer, e un subiect destul de sensibil, pentru oricine rămâne cu inima acolo de unde a plecat! Deoarece conștientizăm că fiecare țară care-și apără interesele își apără INCLUSIV secretele, indiferent de schimbările alianță ori de orientări ideologice. Cu atât mai mult cu cât ultimele trăsături sunt trecătoare sau se modifică periodic. În această manieră, au procedat statele de-a lungul istoriei dispuse să-și conserve puterea și odată cu ea interesele. La noi procedeul se desfășoară eronat, deoarece s-a făcut transferul – rușinos și păgubitor pentru națiunea noastră, e drept – structurilor românești în subordinea Occidentului, sub umbrela mincinoasă a unui program de cooperare în domeniul apărării cu Washingtonul. Detalii referitoare la operațiune se regăsesc în cartea (pe care o și recomand, de altfel) colonelului (în rezervă) Cornel Nemetzi: https://www.libris.ro/ultimul-curier-ilegal-cornel-nemetzi-mrs978-973-8935-90-7.html. Așadar, celei mai puternice familii mafiote, a cărei dimensiune a explodat după 1989, i s-au acordat privilegii și influențe pe care Ceaușescu a refuzat să i le confere, motiv pentru care a sfârșit asasinat. Prin urmare, trăim înconjurați de enigme, ca victime ale unui păienjeniș de planuri secrete, dar și cu certitudinea că panourile de comandă se află în buncăre adânc îngropate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.