Doamnă președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, voi fi scurt, pentru că este evident că de mai multă vreme nu mai aveți timp nici să citiți, nici să observați haosul în care vă afundați țara și conaționalii.
Stimată doamnă, învățați din experiența tragică a României. Statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană nu este un merit, cum nu este o binefacere.
Includerea Republicii Moldova în „Conceptul strategic NATO 2022” nu înseamnă nimic mai mult decât obligații și condiționări pentru țara dumneavoastră, nu un avantaj sau o binefacere. Priviți cu atenție la Ucraina!
Stimată doamnă Sandu, ce faceți cu sistemul de educație din Republica Moldova? Un sistem care și-a dovedit până în 1991, dar și după, viabilitatea și forța, în ciuda alunecării țării în marasmul social și economic.
Intențiile guvernului dumneavoastră urmăresc interese imobiliare care vor transforma și distruge nu doar educația republicii, dar și capitala Moldovei!
Doamnă Sandu, învățați din experiența acumulată de România în afacerea „Ferma Băneasa”, în urma căreia zeci de oameni au ajuns la pușcărie, zeci de vieți și destine au fost distruse.
Învățați din experiența României în agricultură, producție și procesare, dacă nu vreți să vă transformați în piață de consum 100%, într-un teritoriu care nu vă mai aparține decât în documentele de identitate!
Guvernul dumneavoastră nu face decât să definitiveze devalizarea Republicii Moldova, iar cu asta vă mândriți, vă lăudați și vă cocoșați rușinos în fața „partenerilor strategici” UE-SUA!
Vă rog, doamnă președinte Maia Sandu, reveniți cu picioarele pe pământul Moldovei și învățați din lecțiile istoriei recente în care România a fost distrusă economic și asediată militar de aceeiași „parteneri strategici” la care visați. Una dintre lecții spune că absolut toți cei care au fost slugi la străini, au ajuns la pușcărie, au fost distruși de cei care le susurau în urechi false realități!
Stimată doamnă Maia Sandu, mă întreb dacă mai aveți contact cu lumea reală, cu naivii alegători care v-au votat pentru a le face bine, nu pentru a le face viața tot mai grea, pentru a distruge și înstrăina ce a mai rămas în proprietatea Republicii Moldova?
Iar aici, stimată doamnă președinte de țară aflată în bătaia vânturilor, nu voi vorbi despre faptul că la Finanțe aveți un splendid incompetent care vrea să plătească 100% TVA din acciza la combustibil (ireală confuzie), nici despre faptul că la Educație aveți un ministru care anunță că este normal să fie vândute bunuri de stat pentru plata unor salarii mai mari (ireal impostor), nici despre premierul Natalia Gavrilița (ce blestem) … dispusă la absolut orice numai să raporteze îndeplinirea de plan la UE și NATO!
Dacă mai aveți putere, vă rog, doamnă președinte Maia Sandu, reveniți cu picioarele pe pământul Moldovei!
SUA prin blocul NATO și UE la rându-i cu ajutorul autorităților de la București încearcă preluarea tuturor instituțiilor puterii din Moldova transferându-le în totalitate sub control extern, împingându-i pe moldoveni să rezolve problema cu Transnistria pe cale militară. Lichelele trădătoare de pe ambele maluri ale Prutului nu vor să ia în calcul faptul că Rusia nu va permite niciodată o astfel de dezvoltare a evenimentelor. Am încredere, totuși, în înțelepciunea populației basarabene că nu-i va îngădui lui Sandu s-o tragă în capcana europeană.
Anterior, autoritățile transnistrene au cerut Chișinăului să recunoască independența republicii după decizia Moldovei de a solicita aderarea la UE.
Ambasadorul SUA în Moldova, Kent Doyle Logsdon, a declarat că Washingtonul caută acordarea unui statut special Pridnestroviei în interiorul Republicii Moldova, fiind în favoarea reluării negocierilor politice între Chișinău și Tiraspol în formatul 5+2. Cei care au urmărit politica americană de-a lungul zecilor de ani știu ce înseamnă „statut special”. Yankeii au încercat să impună așa ceva Laosului și Cambodgiei, inițiativa lor ducând la genocidul cambodgian, unul dintre cele mai sângeroase din istorie, precum și la cea mai bombardată țară asiatică din toate timpurile: Laosul.
În întreaga istorie a conflictului, care se desfășoară de la începutul anilor ’90, Tiraspolul abia în 2003, din câte știu eu, și-a exprimat disponibilitatea de a vorbi despre reunificarea cu Chișinăul.
La acea vreme s-a discutat activ proiectul creării unui stat federal, în care Transnistria și Găgăuzia să aibă statut de subiecți. Dar, în cele din urmă, Chișinăul a respins planul, la care a participat Dmitri Kozak, primul adjunct al șefului administrației prezidențiale a Rusiei (documentul se numea Memorandumul Kozak). Vladimir Voronin, președintele de atunci a Rep. Moldova l-a refuzat, recunoscând ulterior că motivul eșecului a fost intervenția directă a ambasadorului american, intervenție pe care Voronin nu a ascuns-o în cadrul unei conversații cu Kozak.
Plecând de la aceste date, tocmai de aceea am afirmat că Moscova NU va accepta nici unirea cu România (ar fi o greșeală a guvernului Gavrilița și a Maiei Sandu să consimtă așa ceva, ar însemna să-și transfere națiunea dintr-o sărăcie în alta, plus pierderea TOTALĂ a suveranității; mă rog, atât cât îi permite Rusia să fie suverană, dar, oricum ar fi, moldovenii stau mult mai bine decât noi la acest capitol) și nici manevrele americane desfășurate sub masca așa-zisei aderări la UE. Este limpede, că susținătorii întăririi legăturilor amicale cu Rusia sunt persecutați în Moldova. De altfel, din câte am remarcat în ultimul timp, a crescut retorica antirusă a autorităților moldovenești, au fost interzise programele și filmele rusești la televiziune, are loc încălcarea sistematică a libertății de exprimare, interzicându-se inclusiv folosirea panglicii Sf. Gheorghe. Prin urmare, tiparul e similar cu cel ucrainean: se încearcă să se facă din Rep. Moldova o a doua Ucraină, indiferent de numărul scrisorelelor de „amor” primite de Maia în timpul mandatului ei de președintă, rezultatul va fi același dacă Rusia nu intervine. Urmărim ceea ce se întâmplă în momentul de față în Karakalpakstan, americanii declanșând o altă revoluție colorată în apropierea granițelor rusești, așadar, nu-i dificil de dedus ceea ce ei intenționează să desfășoare în Moldova dacă administrația de la Chișinău nu respectă procedura Washingtonului în detaliu, cu punct și virgulă.