LAVROV: Kievul ar trebui să accepte demilitarizarea și denazificarea într-un „mod amiabil” sau armata rusă se va ocupa de această problemă

Propunerile Rusiei privind demilitarizarea și denazificarea teritoriilor controlate de Kiev și eliminarea amenințărilor la adresa securității ar trebui acceptate într-un „mod amiabil” sau armata rusă se va ocupa de această problemă, a declarat ministrul rus de Externe Serghei Lavrov (foto) într-un interviu acordat agenției de presă TASS.

„Inamicul este conștient de propunerile noastre privind demilitarizarea și denazificarea teritoriilor controlate de regimul (de la Kiev), de eliminarea amenințărilor la adresa securității Rusiei care vin de acolo și vizează noile noastre teritorii (regiunile DPR, LPR, Herson și Zaporoje)”, a declarat Lavrov, care a subliniat că „mai rămâne puțin de făcut: să acceptăm aceste propuneri pe cale amiabilă. În caz contrar, armata rusă se va ocupa de această problemă”.

„În ceea ce privește posibila continuare a conflictului, atunci mingea este de partea regimului (de la Kiev) și a Washingtonului, care se află în spatele acestuia. Ele pot pune capăt în orice moment acestei rezistențe fără sens”, a adăugat ministrul rus de externe.

Pe de altă parte, Rusia vizează și țările Uniunii Europene în condițiile în care au devenite furnizoare de armament și suport militar pentru Ucraina.
Spre exemplu, în 2022, pentru prima dată după cei 16 ani de mandat de cancelar al Angelei Merkel, guvernul federal german a aprobat exporturi de arme de peste 6 miliarde euro, ajungându-se la 8,35 miliarde. Din totalul exporturilor din 2022, peste 2,24 miliarde euro au fost direcționate pentru exportul de armament în Ucraina.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Din arhive, EU Centrală şi de Est, Europa, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, Rusia. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la LAVROV: Kievul ar trebui să accepte demilitarizarea și denazificarea într-un „mod amiabil” sau armata rusă se va ocupa de această problemă

  1. Vlad Tepes spune:

    Excelenta voastra d-le Serghei Victorovici, mai bine radeti de pe fata Globului aceasta tara artificiala, temnita a popoarelor si Lumea va fi mai buna !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.