Morgan Stanley Bank a intrat pe piața financiară din China

Morgan Stanley Bank International, una dintre cele mai mari și importante bănci de investiții din SUA și din lume, a primit aprobarea din partea autorităților din China să deruleze tranzacționarea instrumentelor derivate pe piața financiară chineză, începând de ieri.
Potrivit analiștilor economici din China, decizia marchează un nou pas în deschiderea financiară a țării, alături de piețele bancare, de valori mobiliare și obligațiuni, fiind stimulat procesul de internaționalizare a yuanului. De asemenea, sunt diversificate opțiunile investitorilor externi. (Sursa:
Global Times)

Cu activitatea de tranzacționare a instrumentelor derivate, compania va diversifica tipul de produse oferite clienților, pentru a satisface cererea de gestionare a riscurilor și de gestionare a banilor.

Piața produselor derivate din China a înregistrat o creștere rapidă în ultimii ani, au declarat reprezentanții Morgan Stanley Bank International.

Pe de altă parte, analiștii chinezi susțin că autoritățile trebuie să consolideze reglementarea financiară, pentru a preveni riscurile, deoarece afluxul financiar extern poate perturba operațiunile pieței financiare interne.

„Continuarea deschiderii sectorului financiar al țării subliniază faptul că China își îndeplinește cu seriozitate angajamentul. Deschiderea la nivel înalt, stabilitatea și tendința ascendentă de creștere economică, vor oferi mai multe oportunități companiilor globale, inclusiv firmelor americane”, a declarat Dong Dengxin, directorul Institutului Financiar și de Valori Mobiliare din cadrul Universității de Știință și Tehnologie din Wuhan, citat de Global Times.

În ultima perioada, China a fost vizitată de o serie de magnați americani, între aceștia regăsindu-se directorul executiv JPMorgan Chase, Jamie Dimon, fondatorul Microsoft, Bill Gates, și directorul executiv Tesla, Elon Musk. De asemenea, zilele trecute, la Beijing s-a aflat Secretarul Trezoreriei SUA, Jenet Yellen.

Potrivit datelor oficiale, soldul activelor denominate în yuani deținute de entități străine aflate în China a ajuns, la sfârșitul lunii martie a.c., la 9,88 trilioane de yuani (1,39 trilioane USD), în creștere cu 2,7% față de finalul anului 2022.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.