China a inaugurat un muzeu care poartă numele unui general american

Autoritățile din orașul Chongqing, municipiu de nivel provincial aflat sub administrația directă a guvernului central al Chinei,au inaugurat Muzeul Stilwell, denumit după generalul american Joseph Stilwell (1883-1946). Aceste este singurul muzeu din China care poartă numele unui ofițer militar străin.
(SURSE: China Daily, Xinhua, Global Times)

Amenajat în fosta reședință a generalului Stilwell din Chongqing, considerat de China un martor și un reper al prieteniei dintre chinezi și americani, muzeul include o expoziție comemorativă organizată cu ocazia celei de-a 140-a aniversare de la nașterea generalului american implicat direct în rezistența chibneză împotriva agresiunii japoneze.

Potrivit datelor oficiale, Generalul Joseph Stilwell (foto jos-centru) s-a aflat în serviciul militar al SUA timp de 42 de ani, din care 12 i-a petrecut în China, țară pe care a vizitato în perioada 1911-1944. De asemenea, Stilwell este considerat un vechi prieten al poporului chinez, familia acestuia find o continuatoare a schimburilor umane SUA-China.

Decedat în anul 1946, Generalul american cu patru stele Joseph Stilwell, cunoscut sub porecla Vinegar Joe, este considerat în China o punte a prieteniei dintre cele două mari puteri.

Muzeul Stilwell include o serie de obiecte și imagini personale care au aparținut generalului american, în mare parte oferite de John Easterbrook (82 ani), la rândul său fost colonel în armata SUA, nepot al lui Joseph Stilwell.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Asia, China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.