Încercăm să facem la Beijing o tradiție și din comemorarea Crăișorului Avram Iancu.
Pentru al doilea an, am umblat pe dealurile din Beijing, în ziua adormirii românului demn, românului vrednic, românului credincios și iubitor de ȚARĂ, Avram Iancu (1824 – 10 Septembrie 1872). În veci fie pomenit și avut pildă! Astăzi am urcat pe vârful Parcului Laoshan din vestul capitalei Chinei, pentru a flutura Tricolorul României, drapelul lui Iancu și al celor care cred și susțin proiectul NEAMUNIT!
Imagini video pe YouTube și Facebook
Cine suntem?
Dincolo de filozofia întrebării, din punct de vedere individual, fiecare suntem exact ceea ce dorim să fim. La nivel de națiune, situația este cu totul alta. Putem avea sau nu conștiință națională. Asta presupune valori comune, promovate și protejate, așa încât neaveniții sau vânduții să nu poată să le aducă atingere, în numele unor valori străine sau corectitudini politice efemere.
Poate să nu placă ce voi spune, însă niciodată România nu a fost mai independentă decât a fost în perioada anilor ’70-’80, când în România decizia se afla în mâna românilor. Aici nu discut regimul politic și abordările discreționare pe anumite secvențe de istorie recentă, pentru că dacă ar fi să intrăm pe acest subiect, ar trebui să observăm că ceea ce fac instituții precum reprezentantul special al Guvernului României pentru Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc sau Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România, este exact același lucru, adică cenzură și segregare pe baze subiective.
Nu este deloc curaj să vorbim despre Istoria și înaintașii români din toate timpurile, fie buni, fie mai puțin buni, câtă vreme îi plasăm în contextul corect, istoric și politic. De asemenea, nu este deloc curaj să spunem NU!, celor care vin să ne învețe cum și cât trebuie să fim ca români, la noi în Țară.
Curaj nu este nici măcar minimul sacrificiu făcut pentru păstrarea demnității înaintașilor, de la Decebal, până la ultimul deținut ilegal din pușcăriile de ieri și de azi, indiferent de numele regimului, condamnat doar pentru că a avut onoare și verticalitate. De aici trebuie învățată Istoria românilor, de la astfel de oameni, și apoi pornită reconstrucția României. De la oamenii cu conștiință națională, cu conștiința și curajul Istoriei, nu de la slugi, de complici cu străinii care nu fac decât să își urmărească propriile interese egoiste, în detrimentul românilor.
Gânduri despre Avram Iancu, despre România și români, în linkul de mai jos.
FOTO – AVRAM IANCU 150 DE ANI: De la Vidra, pe Colina Înmiresmată, 2022
Cu voie de la bunul Dumnezeu, în 2024, la 200 de ani de la naștere, vom fi vrednici de un eveniment în care să dăm sunet de tulnic, pentru adunare și pomenire.
Doamne ajută!
Glorie Crăișorului Avram Iancu!
Felicitari si maxima apreciere !
( ps – yt : ce frumos va tineti de manuta, fiecare cu oglinda fidela ) :))