China sprijină candidatura lui Ban Ki-moon pentru un nou mandat la ONU


Reprezentantul permanent al Chinei la Natiunile Unite, Li Baodong, a declarat că R. P. China sprijină o nouă candidatură a secretarului general ONU, Ban Ki-moon (foto), pentru realegerea în funcţie, informează agenţia oficială de presă, Xinhua.
„China speră că Ban Ki-moon va câştiga având un suport extins al tuturor părţilor”, a declarat Li imediat după ce Ban a anunţat oficial, disponibilitatea pentru un al doilea mandat de cinci ani ca secretar general al ONU.
„China este mulţumit de prestaţia lui Ban Ki-moon şi sprijină oferta acestuia pentru un nou mandat. De asemenea, speră că acesta va câştiga”, a mai sus Li Baodong.
Actualul mandat a lui Ban se încheie la 31 decembrie, iar până acum nu a fost anunţat un contra-candidat pentru post. Ajuns la vârsta de 66 de ani, Ban a fost ministru de externe Sud-coreean şi i-a succedat lui Kofi Annan, în ianuarie 2007. recent, Ban a avut o întâlnire cu grupul ţărilor din Asia acreditate la ONU pentru a solicita în mod oficial sprijinul pentru un nou mandat.
„Răspunsul ţărilor asiatice a fost unul pozitiv”, a spus Li. „De fapt, există o aprobare unanimă a susţinerii sale pentru realegerea în funcţie. Credem că a demonstrat că poate deţine o conducere puternică, având o viziune corectă. Am încredere deplină în mandatul său pentru urmatorii cinci ani, şi credem că, sub conducerea lui Ban Ki-moon ONU va juca un rol mai bun şi va înregistra mai multe realizări în promovarea păcii şi dezvoltării”, a mai declarat Li Baodong.

Sursa: Xinhua

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa chineză. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.