„Poziţia copilului”, în Festivalul de Film Beijing 2013

Pozitia copilului FIF Beijing 2013 7ACel de-al doilea film românesc prezent în Festivalulul de Film Beijing 2013, „Poziţia copilului” de Călin Paul Netzer şi Ada Solomon, premiat cu Ursul de Aur la Berlinala din acest an, a rulat azi, în premieră în China, la Jinyuan Stellar International Cineplex, în faţa a câtorva zeci de spectatori plătitori de bilet.
A fost din nou un eveniment, dat fiind că în ultimii peste 20 de ani filmul românesc a lipsit de pe marile ecrane chineze, ţară în care sunt funcţionale peste 5.000 de săli multiplex şi alte câteva mii de săli 3D, dovadă a faptului că industria cinematografică din China este una în plină expansiune.
„Poziţia copilului”, producţie cu un subiect accesibil publicului Asiatic, poate fi oriunde o poveste locală, gestul din final, în care şoferul criminal strange mâna tatălui victimei, fiind apreciat într-un stil local … cu aplauze, semn că empatia a funcţionat perfect cu sensibilitatea şi nivelul emoţional ridicat al rolurilor.
Lucy Liu şi Diana Dong, cele două chinezoaice care au asigurat subtitrarea filmului în limba chineză, ca şi în cazul producţiei „După dealuri” având ca reper exclusiv subtitrarea în limba engleză, au apreciat filmul ca fiind unul cu un extrem impact emoţional. „Cred că mama a făcut ceea ce orice mamă din lume ar face pentru a-şi proteja fiul. Filmul scoate în evidenţă foarte bine emoţia şi tulburarea produsă de un accident pe care nimeni nu l-a dorit”, a spus Lucy Liu. Pozitia copilului FIF Beijing 2013 6AFără îndoială, rolul mamei, interpretat excelent de Luminţa Gheorgiu, duce greul filmulului şi, fără nicio reţinere, sunt convins că domnia sa este motivul principal pentru care „Poziţia copilului” şi-a adjudecat Ursul de Aur 2013 şi a câştigat aplauzele publicului chinez, la finalul abrupt venit ca o ultimă supriză a producţiei lui Netzer, care va fi reluată în festival, luni, 22 aprilie.

REFERINŢE >>>
„După dealuri”, primul film românesc în Festivalul de Film Beijing 2013
„Poziţia copilului” şi „După dealuri”, la Festivalul Internaţional de Film de la Beijing 2013

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.