Rusia speră o „schimbare majoră”, SUA speră să lucreze cu „Iohannis și guvernul său”

Sursa: BURSA.RO
Rusia și-a exprimat azi speranța că după alegerea noului președinte al României, Klaus Iohannis, cele două state vor înregistra o „schimbare majoră” în relațiile lor după pauza cauzată de ”criticile Bucureștiului față de politica Moscovei” legată de conflictul ucrainean, dar și de alte probleme internaționale, informează agenția de presă rusă TASS, citată de Agerpres.
„Sperăm că se va ajunge la o schimbare majoră și se va depăși pauza provocată de atitudinea pe care au avut-o autoritățile române, criticând poziția Rusiei nu numai în contextul crizei ucrainene, dar și al altor probleme internaționale”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukașevici.
Diplomatul rus a subliniat că noul președinte al României, Klaus Iohannis, a obținut peste 54% din voturi, ceea ce, a adăugat el, demonstrează că acesta se bucură de un sprijin destul de mare din partea electoratului. (…)
Textul integral AICI

SUA: „Aşteptăm să lucrăm cu preşedintele ales şi cu noul Guvern al României”

Statele Unite ale Americii aşteaptă să lucreze cu preşedintele ales, Klaus Iohannis, şi cu Guvernul său, a afirmat Rose Gottemoeller, subsecretar de stat al SUA pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională, într-un interviu acordat publicației online Gândul.info
„Aşteptăm să lucrăm cu preşedintele ales Iohannis şi cu guvernul său, suntem foarte interesaţi să continuăm să întărim relaţia bilaterală în toate domeniile şi deci aşteptăm să ne conectăm cu el cât mai repede posibil şi să continuăm să muncim serios pentru întărirea parteneriatului nostru bilateral în multe domenii, inclusiv în unele domenii noi pe care preşedintele poate le are printre priorităţile sale. Va fi, cred, în continuare o relaţie sănătoasă şi aşteptăm să ajungem să îl cunoaştem şi să lucrăm cu el”, spune Rose Gottemoeller (…).
Sursa: GÂNDUL.INFO

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Din presa românească, România, Rusia. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.