XINHUA – Președintele ales al României, Iohannis, promite să urmeze „litera și spiritul” Constituției

Xinhua - Presedintele ales al Romaniei, Iohannis, promite sa urmeze litera si spiritul de ConstitutieiPreședintele ales al României, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, că va fi un președinte care respectă legea fundamentală, în litera și spiritul ei, transmite agenția de presă Xinhua.
„Vreau să vă spun cu fermitate, astăzi, aici, că voi fi un președinte care va urma litera și spiritul Constituției”, a spus Iohannis, la ceremonia organizată la Curtea Constituțională a României, unde a primit decizia Curții care confirmă alegerea sa ca șef al statului. Acesta a subliniat că președintele ar trebui să inspire, prin viziunea sa, națiunea română și prin comportamentul său public să devină un model pentru societate.
Iohannis a stabilit cu actualul președinte Traian Băsescu o perioadă de tranziție, care va începe luni, și se va încheia la 21 decembrie, data încetării mandatului președintelui în exercițiu.
Băsescu a declarat, la ceremonie, că, după 10 de ani de mandat, lasă o țară „cu o politică de dreapta sau cu opțiuni de centru-dreapta”. „Nu ar fi plăcut ca stânga să fii dominat toate organele de stat, la sfârșitul mandatului meu”, a subliniat acesta.
Curtea Constituțională a României a confirmat, vineri, în unanimitate, rezultatele recentelor alegeri prezidențiale și a validat alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte al României pentru următorii cinci ani, decizie anunțată de președintele Curții, Augustin Zegrean. (…)
Textul integral AICI

REFERINȚE >>>
Xinhua – Președintele ales al României a prezentat volumul autobiografic la București
CHINA DAILY – “Etnic german adjudecă victoria în turul doi al alegerilor prezidenţiale din România”
XINHUA – Candidatul dreptei îl provoacă pe prim-ministru, în alegerile prezidențiale din România
XINHUA – Primar de etnie germană desemnat candidat prezidenţial în România
XINHUA – Principalele partide de dreapta din România au decis să fuzioneze
Klaus Iohannis pentru prima dată în presa chineză, în calitate de lider PNL
XINHUA – Prim-ministrul României şi-a anunţat oficial candidatura la preşedinţie
Xinhua – “Românii s-au obişnuit cu certurile publice dintre preşedinte şi prim-ministru”

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Din presa chineză, România, Veşti din China și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la XINHUA – Președintele ales al României, Iohannis, promite să urmeze „litera și spiritul” Constituției

  1. Chiar nu meriti sa fi injurat . Eu iti multumesc ptr ca i eu am gandit cam la fel si sanatate maxima si sa ne mai trimiti materiale cu noul presedinte poate pricep si cei car l-au votat ca nu este cl asteptat de romani . La buna vecere d-le . Dan Tomozei …succes si multa liniste sufleteasca .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.