XINHUA – Prim-ministrul României şi-a anunţat oficial candidatura la preşedinţie

Prim-ministrul României, Victor Ponta, preşedinte al Partidului Social Democrat (PSD), şi-a anunţat, marţi, candidatura la preşedinţia ţării est-europene, transmite agenţia de presă chineză XINHUA.
Ponta a ajuns la eveniment la scurt timp după vizitele făcute în localităţile Novaci şi Bengeşti-Ciocadia afectate de inundaţii, în urma unui râu ieşit din matcă.
Ponta a exprimat convingerea că dacă va câştiga alegerile prezidenţiale din noiembrie, mandatul său de preşedinte al României va semăna foarte mult cu ziua de marţi, în care autorităţile au trebuit să intervină pentru a oferi asistenţă cetăţenilor.
„Sunt gata pentru cinci ani, pentru zece ani, în care să transformăm România în ceea ce ne-am dorit de o lungă perioadă de timp, în ceea ce nu a fost făcut într-o lungă perioadă de timp”, a spus el. „Pentru aceasta, solicit sprijinul dumneavoastră, pentru acest proiect naţional în care cred că mulţi oameni ar trebui să se regăsească şi să se implice”.

Într-un alt text intitulat „Social-democraţii din România accepta oferta prezidenţială a liderului de partid”, Xinhua informează că „printr-un vot unanim, Consiliul Naţional al PSD acceptă oferta lui Victor Ponta pentru funcţia de preşedinte al României”, anunţ făcut de preşedintele executiv Liviu Dragnea.
„Organizaţiile PSD de la toate nivelurile sprijină oferta prezidenţială a preşedintelui naţional PSD şi vor întreprinde toate acţiunile organizatorice şi de mobilizare a membrilor şi simpatizanţilor noştri, cu scopul de a câştiga alegerile prezidenţiale”, a spus Dragnea.
Dragnea a adăugat că alegerea lui Ponta va garanta realizarea unei schimbări reale în ţară, prin consolidarea reformelor efectuate de actualul guvern, pentru recuperare şi dezvoltare, pentru crearea de noi locuri de muncă şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă economică.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Din presa chineză, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.