Îşi râde în barbă Iohannis văzând Parlamentul format din aleşi dirijaţi ca oile spre sinucidere. După ce serviciile și DNA au făcut 80% din muncă, preşedintele a trecut la miştocăreală, convins fiind că a mai îngenuncheat un adversar. Încă puţin şi Klaus Iohannis va avea şi Parlamentului lui, aşa cum a avut Consiliul Local la Sibiu, iar acum are Guvernul lui. Asta se întâmplă când politica este făcută de slugi, de bastarzi trădători de ţară, de fricoşi!
“Votul covârşitor pe care l-aţi primit – aproape 400 de voturi pentru şi doar 100 şi câteva voturi care au vrut altceva – a arătat că până şi politicienii, care, cel puţin declarativ, sunt un pic reticenţi faţă de un guvern independent, nu numai că au acceptat, au îmbrăţişat această soluţie pentru România, în această etapă”, a declarat Iohannis după învestirea guvernului tehnocrat de către tot mai ilegitimul şi imoralul Parlament al României.
Prin această declaraţie, cei care au avut curaj să vrea altceva decât executarea comenzilor au primit un avertisment, pentru că în România lucrului „bine făcut” nu se comentează.
De la „guvernul meu”, la “România mea”, nu e decât un pas spre prăpastie!
Însă, în mesajul său, preşedintele Iohannis fie minte, fie a dorit să ridiculizeze odată în plus trădarea solicitată de Liviu Dragnea şi executată de parlamentarii PSD. „Aşa s-a făcut că nici un partid nu a venit să propună un politician care să preia funcţia de Prim-ministru. Aşa am ajuns eu să propun un independent, pe domnul Dacian Cioloş, pentru funcţia de Prim-ministru, cu recomandarea de a pregăti un guvern independent politic.”
Propunerea de premier prezentată de PSD, Liviu Voinea, nici n-a existat, nici nu a fost respinsă, acesta fiind motivul pentru care azi avem „guvernul meu”!
De la înălţimea sa, preşedintele recunoaşte legitimitatea parţial şi numai dacă este în parametrii personali. Alegerile electoratului şi majorităţile nu contează, ba sunt ilegitime câtă vreme nu poartă marca „lucrului bine făcut”.
Politică pe cadavre carbonizate
„Guvernul, acest Guvern Dacian Cioloş, are absolut toată legitimitatea, a primit-o prin votul de învestitură din Parlament.” Altfel spus, lovitura de stat care a urmat tragediei din “Colectiv” a fost legitimă pentru că a doborât un guvern Ponta care nu era pe placul preşedintelui, prin urmare era ilegitim. Iată ce înseamnă să fii nesimţit nu doar politic sau imobiliar, atitudine pentru care nu ai nevoie de prea multe cuvinte în vocabular, putând mesteca molcom slogane din campania electorală cu care ai prostit electoratul, pentru că numai aşa poate “treaba să meargă ceas”!
După ruşinea de ieri din Parlament am rămas cu un singur gest de normalitate, reacţia liderului ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, încă preşedintele Senatului României. Dintre toţi liderii PSD, PNL, UDMR, UNPR şi minorităţi, ai celor aproape 600 de parlamentari români, Popescu-Tăriceanu a fost singurul care a respectat statutul de ales, respingând umilirea şi anularea prerogativelor Parlamentului.
Experimentul România: tăcerea majorității, exacerbarea minorității
Fără complicitatea PNL şi trădarea UNPR, anularea rezultatelor alegerilor din 2012 nu ar fi fost posibilă. Însă PSD a făcut cel mai umilitor şi ruşinos joc politic din ultimii ani, votând “pentru” după ce propriul premier şi guvern a fost dinamitat prin lovitură de stat. Abia începând de ieri avem dovada că după “Colectiv” Parlamentul nu mai reprezintă, în totalitate, votul din 2012.
Reţineți mesajul lui Popescu-Tăriceanu, pentru a înţelege bine ce va urma pe scena politică de la Bucureşti, acolo unde majorităţile şi deciziile electoratului vor conta puţin spre deloc.
„Să recunoaştem cu luciditate: aşa cum se prezintă astăzi în faţa Parlamentului, tehnocraţia ucide democraţia.
Instalarea unui guvern prezidenţial, ”guvernul meu”, va marca trecerea la un regim politic care goleşte de conţinut democraţia reprezentativă, la un regim politic ce va excede principiile constituţionale, care va pune în pericol drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, valorile democratice şi statul de drept, dar care mai presus de toate va transforma Parlamentul într-o formă fără fond.
Pentru mine, ca preşedinte al Senatului, aceasta este o perspectivă inacceptabilă şi mă voi lupta împotriva ei folosind toate mijloacele legale şi regulamentare, aşa cum mă voi lupta şi pentru instaurarea unui adevărat stat de drept din care abuzurile să fie eliminate şi în care calitatea drepturilor şi libertăţilor individului să fie maximă. După „Pas cu pas” şi „Primul pas”, sper ca discursul meu să nu conducă la un nou „pas” al preşedintelui Iohannis intitulat: „Parlamentul meu”.
Având în vedere argumentele prezentate, grupurile ALDE nu vor vota în favoarea învestirii Cabinetului Cioloş. (…)
Dacă această problemă pare a fi rezolvată, se naşte o altă problemă mult mai profundă: acceptăm noi de bunăvoie, ca Parlament, să ne autodelegitimăm, acceptăm noi să cedăm din atribuţiile noastre, transformând Parlamentul într-o formă fără fond, acceptăm noi să ne aşezăm la remorca altor instituţii?
Ca preşedinte al Senatului am făcut eforturi notabile pentru reechilibrarea puterilor în stat. Îmi este greu să fac un bilanţ: cât am reuşit şi cât a fost în zadar. Pot totuşi să vă spun: faptul că nu o majoritate parlamentară a dat premierul desemnat este o înfrângere pentru Parlament şi pentru democraţie. Este un semnal limpede şi trist că echilibrul puterilor în stat este departe de a se fi realizat, fiind net defavorabil Parlamentului. Ne aflăm într-o situaţie pe care n-o accept acum şi pe care n-o voi accepta nici în viitor” – Călin Popescu-Tăriceanu.
REFERINȚE >>>
Eroarea din fruntea Justiţiei
Nici măcar demisia de onoare nu vă mai poate fi de folos!
Are Iohannis mâinile murdare de sângele celor din “Colectiv”?
Nimic, despre părinții rămași după “Colectiv”
Acid folosit de naziști, arma crimei din “COLECTIV” !
Cine ascunde probele din “Colectiv”?