„Comorile României” au ajuns la Chengdu

image1 copyExpoziția „Comorile României” a fost vernisată, duminică, la Muzeul Provinciei Sichuan din Chengdu, în prezența a câteva sute de chinezi care, pe lângă artefactele reprezentative românești, au avut parte și de un concert susținut de Alexandru Tomescu, deținător al unei viori Stradivarius.

IMG_0542Similar evenimentului organizat la Muzeul Național al Chinei din Beijing în perioada 28 ianuarie-8 mai a.c. (110.000 vizitatori, potrivit organizatorilor chinezi), publicul din Chengdu va putea admira 445 de piese de patrimoniu românesc, reprezentând perioadele: neolitică, epoca bronzului și fierului, geto-dacică și romană, cultura medievală și pre-modernă. Așa cum deja se cunoaște, o parte din exponate sunt unice la nivel mondial, reprezentând nu doar comori ale României ci obiecte de patrimoniu universal.

“Comorile României” prezentate publicului din China

Prezența expoziției „Comorile României” în China face parte dintr-un proiect inclus în Programului de cooperare culturală stabilit între Guvernul României și Guvernul Republicii Populare Chineze și este inclus în dialogul care a început odată cu prezența la București, în perioada 29 aprilie – 1 august 2013, a expoziției „Comorile Chinei”. Comorile României” este un eveniment coordonat de Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Național de Artă al României, organizat în parteneriat cu peste 30 de muzee din România.

Provincia Sichuan este una dintre cele mai cunoscute zone din China grație faptul că aici este reședința urșilor Panda, ambasadori ai diplomației chineze și simbol al eforturilor pentru protejarea naturii.IMG_0539IMG_0540Muzeul Provinciei Sichuan din Chengdu

REFERINȚE >>>

“Comorile României” vor fi prezentate la Beijing, în perioada 11 decembrie 2015 – 13 martie 2016
Expoziţia “Comorile României” ajunge în China, în 2015
Expoziția “Comorile României în China”
China prezintă comorile sale în România
Soldaţii chinezi de teracotă au veni la Bucureşti

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.