Sibienii, suspiciune rezonabilă de prostie confirmată!

Astrid FodorSă votezi în masă pentru un non-partid, să continui să dai votul unor marionete, să persiști în a lăsa Consiliul Local pe mâna unui grup de interese exclusiviste, asta demonstrează suspiciunea rezonabilă de prostie a sibienilor confirmată la alegerile locale de duminică. Dacă FDGR, un ONG cu câteva mii de membri, continuă să prostească, sibienii au zero speranțe de bine!

„Efectul Iohannis”, combinaţia hidoasă a compromisului politic

Așa cum am lăsat orașul în urmă cu aproape șase ani, la fel se prezintă și azi, când rezultatele alegerilor locale sunt confirmate în proporție de 99%. Sibienii sunt un conglomerat care se miră privind cerul albastru, Soarele strălucind, apa curgând, în timp ce orașul le aparține tot mai puțin, ca urmare a celor pe care îi votează prostește din 2004: Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), an din care a preluat majoritatea în Consiliul Local beneficiind de votul majoritarilor români dar … extrem de inculți politic!

Dacă doamna Astrid Fodor (foto), care a dat propriului copil repartiție din fondul locuințelor sociale, este demnă de încrederea sibienilor, atunci sibienii o merită.
Dacă doamna Astrid Fodor (din calitate de consilier local și viceprimar), care a girat mizeriile fostului primar Iohannis: afacerile imobiliare în beneficiu propriu și al FDGR, afacerile cu turneele de tenis ale finului din SUA, afacerile investitorilor „strategici” de familie etc., este modelul sibienilor, atunci sibienii fie și-au pierdut mințile, fie nu le-au avut niciodată. Pentru că doamna Astrid Fodor nu este decât interfața prin care actualul președinte Iohannis a rămas la butoanele Sibiului pentru a asigura liniștea investitorilor „strategici”.

Iohannis, singurul cinstit din orașul cu arestați și sinucigași

În aceste condiții, nu m-ar mira absolut deloc să văd sibienii cerându-l pe Iohannis din nou primar, în cazul unei suspendări sau ratări a unui nou mandat în 2019, în ciuda tuturor dovezilor care arată cât de gol este personajul în relația cu România și românii.

FDGR a fost girat din nou pentru o majoritate în aparatul decizional al Sibiului, orașul cu imaginea exagerată de un marketing cu imapact în mentalul colectiv hipnotizat de spectacolele de gargară pe milioane de euro. Bătaia de joc este adorată de votanții coborâți din munții Mărginimii Sibiului sau veniți din toate orașele prăfuite ale României, care găsesc orașul-sat de pe Cibin drept un model de administrație. Sigur este, dar numai dacă ajungi să compari Sibiul cu Târgu Jiu sau Mircurea Ciuc, nicidecum cu un oraș cu edili și votanți responsabili.

Cât contează un om în România: Iohannis vs. Omul de rând

La fel ca și în cazul municipiului Cluj-Napoca, unde premierul nesimțirii, premierul marionetă, premierul bătăii de joc Emil Boc a fost reales, Sibiul este un spațiu al prostiei pentru care nu există prezumția de nevinovăție!
Alegerile locale de duminică au confirmat suspiciunea rezonabilă de prostie, pentru care mulți dintre votanții Sibiului și-au administrat pedeapsa meritată: încă patru ani în care vor fi conduși de cei care au făcut din Sibiu un spațiu al înstrăinării, al străinilor, al distrugerilor imobiliare de patrimoniu, al traficului imbecil în sens unic, la fel cum este gândirea multora dintre cei majoritari în Consiliul Local, dar ridicați la rang de reprezentare!

Pentru a înțelege această situație, trebuie privit cu atenție spre PSD Sibiu condus de 20 de ani de Ioan Cindrea, un personaj uitat între vremuri înconjurat de candidați la fel, căci despre PNL Sibiu nu mai este aproape nimic de spus.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ALEGERI 2016, Analize - Comentarii, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

16 răspunsuri la Sibienii, suspiciune rezonabilă de prostie confirmată!

 1. marika spune:

  Nici pe mine nu m-a impresionat Sibiul ! Revenind dupa mai multi ani am regasit centrul specific oraselor ardelene si … atat! Pare mucegait si neplacut mirositor!

 2. Many spune:

  Cel mai prost articol. Nu exista nicio relatie cauza-efect. Nu explica concret despre ceea ce se intampla. Un frustrat.

 3. Silvia spune:

  Personal,.tovarase Tomozei,fiind sibianca ,nu va permit sa ma jigniti,..!..Fiecare asa cum a crescut si a fost educat, asa stie sa aprecieze binele…In nici un caz,nu permit sa-mi spuna cineva,ce si cum trebuie sa votez..Daca nu v-ati obisnuit cu gindirea celor de dincoace de munti…atunci,probabil va fi nevoie sa alegeti unde vreti sa traiti….si va rog s-o faceti cit mai repede si sa ne lasati cu „prostia „noastra.,a celor din Sibiu… Noi am trait dintotdeauna,aici cu sasi si unguri,si…niciodata nu au fost conflicte…dimpotriva,am avut tot timpul doar de preluat un stil de viata, civilizat de la cea mai mare parte dintre ei,pentru ca „padure fara uscaturi,nu exista…”!.Cei veniti in Sibiu in ultimii 25 de ani,pentru ca sint indragostiti de orasul nostru,sint,probabil,mare parte din ei ,cei care nu stiu sa se adapteze stilului de viata de la noi…sa plece,in zonele rosii ..din harta Romaniei…acolo fiind cei destepti ai tarii….!!!!!!!!
  Sibiul,a fost si va fi un oras cu influente occidentale,din toate punctele de vedere. Ca sa inchei acest dialog,vreau sa va aduc aminte ca ,pina la Johannis,au fost doar romani la primaria Sibiului,si….ce-au facut ???!!!….au scufundat orasul,in mizerie,in nepasare,incit a aratat cu mult mai rau decit a fost pina in „89…..si sa nu uit inca ceva,important….sint romanca,si cu scoala destula,incit sa-mi pot spune parerea…!

  • Dan Tomozei spune:

   Stimată Silvia/sil_sibiu@gmail.ro/89.44.141.37
   Nu am cum să mă ridic la nivelul intelectual demonstrat, nicidecum să vă dau sfaturi. Însă, îmi permit să vă atrag atenția asupra câtorva idei:
   1. Sunt sibian, unul dintre puținii care au îndrăznit public să vadă dincolo de imaginea de mucava.
   2. Cunosc în detaliu mizeriile administrative ale orașului pe care dvs îl adulați (ceea ce nu consider că este rău).
   3. Dacă tot sunteți mândră de primarul ajuns președinte, învățați măcar să îi scrieți corect numele.
   4. Dvs. confundați merele cu perele (perioada ante și post Iohannis), însă rețineți măcar faptul că întreaga Românie se afla în criză de investiții în acea perioadă, grație jafului orchestrat din afara, aplicat în interior.
   5. Ce gândiți că este opera primarului Iohannis, în realitate este un proiect al Guvernului Năstase, al fostului ministru al Culturii, Răzvan Theodorescu, și al multor personalități care au rămas anonime pentru cei ca dvs. care aveți o privire marginală, nicidecum de ansamblu. Pentru asta, este adevărat, o consistentă vinovăție o poartă presa din Sibiu.
   6. Nu vă refuză nimeni punctul de vedere și opiniile (după cum vedeți am aprobat comentariul), indiferent de câtă școală aveți, deși punctuația și topica nu vă recomandă.
   La bună vedere.

  • ioansor spune:

   Binenţeles că au început să abunde prostiile : „Noi am trait dintotdeauna,aici cu sasi si unguri,si…niciodata nu au fost conflicte…dimpotriva,am avut tot timpul doar de preluat un stil de viata, civilizat”.
   În primul rând până în secolul XIX românii nici nu aveau voie să se aşeze în oraş, aşa că de unde şi până unde „Noi am trait dintotdeauna,aici cu sasi si unguri”, iar „stilul de viaţă civilizat” sunt bătăile şi crimele pe care le-au suferit românii în Piaţa Mare „dintotdeauna”.
   Cifrele spun clar : majoritatea sibienilor (60%) nu a fost la vot.

 4. Stefan spune:

  Si care ar fi fost alternativa? „Vorbele trec, faptele raman!” ??? O doamna profesoara de care nu a auzit nimeni pana acum o luna? Simt din acest articol ca aveti o afinitate pentru un anume candidat. Credeti ca e un lucru bun pentru un jurnalist serios? Chiar aveti impresia ca cei care au fost la vot sunt aceeasi oameni care au fost la Forza Zu? Zic si eu! Prost nu ma consider, avand in vedere ca am doua facultati si imi conduc propria afacere de vreo 10 ani! Va multumesc ca aveti suspiciuni ca sunt prost!

  • Dan Tomozei spune:

   O să vă dezamăgesc. Nu am opțiuni ci doar criterii de evaluare, evident personale, însă bazate pe o minimă morala civică. Apoi, vă rog să scuzați malițiozitățile, dar fiecare se simte asa cum …
   Numai bine.

 5. ioansor spune:

  În nici un caz sibienii nu au votat masiv pentru un non-partid, ci pur şi simplu nu au votat.

 6. ioansor spune:

  Mai învăţaţi să calculaţi domnule Tomozei. Nici 25 % nu au votat cu cei de care spuneţi dumneavoastră, adică : din cei 40% la sută câţi au fost la alegeri, nici 60% nu au votat cu actuala primăriţă şi nici 50% cu cei care au câştigat consiliul local. Cei 60% care nu au fost la alegeri, poate nu vor să voteze răul cel mai mic, ci doar binele.

  • Dan Tomozei spune:

   Despre ce calcule vorbiți dumneavoastră? Rezultatul arată clar: FDGR a câștigat funcția de primar și majoritatea în CL Sibiu. Este tot ce rămâne în urma votului, indiferent de prezența la urne.

   • ioansor spune:

    S-o credeţi dumneavoastră, domnule Tomozei. Este evident că 60% nu au votat, adică nu vor să facă parte din sistem.

    • Dan Tomozei spune:

     Ce înseamnă „nu vor să facă parte din sistem”? Să fie indiferenți pe mâna cui lasă o comună, un oraș, un județ, o țară?
     Cu asta nu putem să fim de acord. Cum cei care „nu vor să facă parte din sistem” nu ar trebui să vorbească prea mult.
     Țara devine un „sistem” tocmai pentru că masa indiferenților crește, spre bucuria celor care de 25 de ani au muncit pentru asta.

     • ioansor spune:

      Nu e vorba de indiferenţi, ci de oameni care nu gândesc ca Al Capone, Stalin, Hitler, etc… : „Cu asta nu putem să fim de acord. Cum cei care “nu vor să facă parte din sistem” nu ar trebui să vorbească prea mult.” Avea dreptate Umberto Eco în „Pendulul lui Foucault” : dacă vrei să ştii cine ar participa la un complot împotriva ta, organizează-l”. Ăsta o fi rolul acestui site?
      A propos, sunteţi mulţi cei care „nu putem să fim de acord”?

 7. Adina Jianu spune:

  Pentru cei din Târgu Jiu, va dezamăgesc, Sibiu nu este un model! Avem un orășel mic, dar cochet, va invit cu drag să vedeți că avem cu ce sa ne mandrim!

  • Dan Tomozei spune:

   Vă mulțumesc pentru mesaj și pentru că îmi confirmați faptul că România se trezește. Nu am dorit să lezez anumite orgolii, altfel justificate, ci doar să evidențiez o realitate.
   Am vizitat Tg. Jiu în urmă cu mai mulți ani (2010), fiind impresionat de lucrările lui Brâncuși. Dar, dacă imaginea zonei centrale (cu magazine rămase din comunism asediate de tarabe cu mici și terase) a fost schimbată, dacă accesul în oraș se face mai ușor și semnalizat corespunzător, vă felicit.

  • Marius spune:

   Am fost anul trecut în Sibiu. În afara de partea centrala, restul Sibiului mi-a lăsat imaginea unui oraș neîngrijit… Alba Iulia, Oradea… sunt orașe cu mult peste Sibiu. Asta ca sa compar cu orașe din Ardeal…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.