Cristian Mungiu, președintele juriului Festivalului Internațional de Film de la Shanghai 2017

Cristian MungiuRegizorul Cristian Mungiu (foto) va fi președintele juriului ediției cu numărul 20 al Festivalului Internațional de Film de la Shanghai (SIFF) 2017, organizatorii pregătind o serie specială de vizionare având ca temă cele mai cunoscute filme ale cineastului român. Ediția din acest an a SIFF este programată în perioada 17-26 iunie.

Organizatorii SIFF 2017 îl prezintă pe Cristian Mungiu ca fiind „un maestru al filmului de clasă mondială„, „un expert prezentarea unor povești prin intermediul camerei de filmat„, povești care „reflectă în mare parte România post-socialistă, axate pe viețile oamenilor obișnuiți, în epoci specifice„.

La fel ca în fiecare an, organizatorii Festivalului Internațional de Film de la Shanghai vor dedica o secțiune a evenimentului președintelui juriului – Jury President Collection -, astfel că patru dintre filmele prestigiosului regizor român Cristian Mungiu vor putea fi vizionate în cadrul evenimentului.

Cele patru filme seclectate sunt: „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” – câștigător al Palme d’Or la Cannes 2007, „După dealuri” – premiul pentru Cel mai bun scenariu și Cea mai bună actriță la Cannes 2012, „Bacalaureat” – premiul pentru Cel mai bun regizor Cannes 2016, și „Occident” (2002).

Festivalului Internațional de Film de la Shanghai acordă premiul „Golden Goblet”/Cupa de Aur, o replică a cupelor tradiționale antice chineze.Festivalului International de Film de la Shanghai 2017

REFERINȚE >>>
“Bacalaureat” de Cristian Mungiu în cinematografele din Beijing
Anul cooperărilor media, China-Europa Centrală şi de Est
“Bacalaureat”, la Festivalul de Film European – China 2016
XINHUA – Regizorul român Cristian Mungiu, în juriul Festivalului de Film de la Cannes
“După dealuri”, primul film românesc în Festivalul de Film Beijing 2013
“Poziţia copilului” şi “După dealuri”, la Festivalul Internaţional de Film de la Beijing 2013
XINHUA – România cu “După dealuri” la Cannes 2012

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Înţelege China, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.