Asta-i țara, ăsta-i poporul!

Să ai așteptări de la poporul român condus de lideri mediocri, lipsiți de firavul sentiment al responsabilității în fața istoriei, este semn de prostie. Da, sunt un prost! Pentru că mai sper ca dintre români să răsară un lider dominat de modestie, decență, patriotism, curaj, dispoziție la sacrificiu. Pentru că mai sper ca din actuala clasă politică, dominată de la stânga la dreapta de impostori, să apară măcar unul care să aibă curajul să rupă lanțul. Pentru că, în ciuda comportamentului gregar și tot mai agresiv al românilor activi, încă mai cred că va veni MOMENTUL ZERO în care va fi restabilită ordinea, chiar dacă asta va fi să însemne o nouă ordine impusă cu forța din exterior. Timpurile nu sunt departe … să fim pregătiți, pentru că nu avem lideri care să ne apere, iar românii de azi sunt la fel de atașați de țară cum au fost în întreaga istorie! 

De aproape 30 de ani, poporul român este dirijat într-o piesă absurdă, pentru ca acum să avem o distribuție aidoma unui câmp de luptă: români vs. români. Nu există reale căpetenii, nici grupări reale, doar ura argumentată la nivel obsecen.

Principala armă a românului este lipsa de educație. Cu cât este mai mare lipsa de atribute și adjective, cu atât este mai amplu spațiului verbal. Dimensiunea propozițiilor scurte anulează tratate, compendii, chiar istoria, pentru că totul începe și se temină la … origini!

Între două echipe de impostori …

Ambele tabere revendică adevărul suprem. Doar accidental mai găsești respirații dominate de rațiune, neinfestate de ură și subiectivism.

Lipsa bunului simț este armură, iar înjurătura armă!

Segregrea pe criterii pesede/anti-pesede este pe cât de falsă, pe atât de ridicolă. Adepții ambelor tabere sunt identici și simetrici în abordarea realității: nu au timp să înțeleagă, dar te trimit urgent la origini! Măcar dacă ar fi cele istorice …

… este curvă pentru că vă convine și pentru că o tratați ca atare!

Dacă faci apel pentru o minimă decență în tabăra anti-pesede, ești înjurat și ostracizat pentru că ești pesedist, comunist. Mai contează că nu ești?

Dacă ceri o minimă diferență de abordare în tabăra pesede, ești înjurat pentru că ești #rezistent, iohanis, cioloșist, liberal, pentru că ei sunt cei care au început …

În abordarea limitată a celor două tabere nu există alternativa oamenilor sătui de mizeria și circul inutil provocat de războiul români vs. români. Victimele colaterale sunt uriaș mai multe numeric decât forțele aflate în beligeranță.

În fața celor care înjură pentru că așa înțeleg viața și a celor care înjură pentru că sunt înjurați este aproape imposibil să ai un dialog cu argumente de ordin logic. Frustrarea ca formă generală de cultură socială nu se tratează altfel decât cu măsuri ferme, LEGALE.

Ridicați munți de ură peste imaginea României!

Celor două tabere nu ai cum să le spui că greșesc, că deși adevărul este unic, nu aparține niciuneia dintre ele: nici celor care intră în plaja #rezistenților, nici celor care susțin guvernarea.

Excesele sunt multiple de ambele părți, situație în care adevărul este viciat, alterat și anulat. Toți, absolut toți au dreptate în lipsa contactului cu realitatea obiectivă care spune că situația este atât de proastă încât este nevoie de o cedare reciprocă pentru a se ajunge la un consens necesar, conturat plecând de la realitățile românești, necum de la șabloane sau obsesii lipsite de realism de genul „vrem o țară ca afară”.

Dar, având lideri mediocri, lipsiți de firavul sentiment al responsabilității în fața istoriei, această variantă este una imposibilă. Cu atât mai mult cu cât morbul trădării este ingredient de bază în codul genetic al românului.

Mesaj către Europa, America şi toţi meschinii parteneri parșivi: NU SUNTEM PROŞTI!

Istoria românilor este infestată de trădare, frate cu frate, de ploconeală în fața porților stăine, de vânzări de țară. Suntem martorii aceleiași istorii, scrise cu metodele secolului XXI.

De asta spun, privind realitatea în care se scaldă România: Asta-i țara, ăsta-i poporul!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Asta-i țara, ăsta-i poporul!

  1. Ciobotaru spune:

    Românii sunt un popor care a fost jefuit și împărțit de marile imperii vecine în decursul istoriei. Astăzi este jefuit, furat, batjocorit , sărăcit și umilit de către multiplele corporații, în conivență cu trădătorii din interiorul țării, prin; înstrăinarea bunurilor proprietate publică, a rezervelor minerale, a petrolului, a gazelor, etc, precum și prin înstrăinarea terenurilor agricole. Corporațiile de azi sunt mai veroce în obținerea de profit murdar, comparativ cu fostele imperii; austro-ungar, rus sau cel otoman. Titlul articolului; ”asta-i-țara-ăsta-i-poporul” este nepotrivit, dacă avem în vedere faptul că sărăcia(prin jaf și înstrăinare de active valabile după anul 1989) creiază fenomene sociale nebănuite. Jaful și înstrăinarea bunurilor proprietate publică, după anul 1989, este caracteristica acestei perioade, cu consecințe grave în viitorul națiunii române. Corect ar fi; ”Țară jefuită, popor jefuit. Trezește-te popor român.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.