De la euro-optimism, la bătaia de joc a UE! O MIZERIE!

România față în față cu mercantilismul occidental, cu modelul străin care calcă în picioare dreptul unei țări de a decide în cadrul politicilor interne! Comisia Europeană a marcat, marți, o premieră similară perioadei sovietice, dând ordine Bucureștiului pe cine și cum să numească în funcții de conducere! Este inadmisibil! Guvernul de la București trebuie să reacționeze ferm, în ciuda Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), a rezoluției Parlamentului European, a președintelui Klaus Iohannis care servește interesele străine!

În situația dizgrațioasă în care ne aflăm, în care partenerii europeni tratează România cu lipsă de respect, președintele Iohannis se alătură celor care atacă România, dar nu este pentru prima dată.

„Olandezul plutitor” în deriva europeană

Parlamentul European a adoptat marți O MIZERIE! de document, care nu face nicio trimitere la realitatea românească!
Alăturat găsiți lista votului pe Rezoluția Parlamentului European referitoare la statul de drept în România: cu roșu, aleșii români care au votat împotriva României. Vezi documentul original AICI de la pagina 71.

Trebuie subliniată INGERINȚA COMISIEI EUROPENE ÎN DECIZIA INTERNĂ A ROMÂNIEI, altfel spus TENTATIVA DE SUBMINARE A AUTORITĂȚII DE STAT A ROMÂNIEI, prin intermediul Mecanismului de Cooperare și Verificare. Iată câteva exemple care vin să arunce la gunoi dreptul Parlamentului României de a legifera și mai mult autoritatea Curții Constituționale:

Apocalipsa nebuniei, după Monica Macovei!

– Suspendarea imediată a punerii în aplicare a legilor justiţiei şi a ordonanţelor de urgenţă ulterioare.
– Suspendarea imediată a tuturor procedurilor de numire şi revocare aflate în curs care vizează procurori în funcţii-cheie.
– Relansarea procesului de numire a unui procuror-şef al DNA care să aibă experienţă dovedită în domeniul urmăririi penale a infracţiunilor de corupţie şi un mandat clar pentru ca DNA să continue efectuarea de anchete profesioniste, independente şi imparţiale în cazurile de corupţie.
– Numirea imediată, de către Consiliul Superior al Magistraturii, a unei echipe interimare de conducere a Inspecţiei Judiciare şi numirea, în termen de trei luni, prin concurs, a unei noi conduceri a acestei instituţii.
– Respectarea avizelor negative ale Consiliului Superior al Magistraturii referitoare la numirea sau revocarea unor procurori cu funcţii de conducere până la intrarea în vigoare a unui nou cadru legislativ, în conformitate cu recomandarea 1 din ianuarie 2017.
– Îngheţarea intrării în vigoare a modificărilor propuse a fi aduse Codului penal şi Codului de procedură penală.
– Relansarea procesului de revizuire a Codului penal şi a Codului de procedură penală ţinând seama pe deplin de necesitatea de a se asigura compatibilitatea acestor coduri cu dreptul UE şi cu instrumentele internaţionale în materie de combatere a corupţiei, precum şi cu recomandările formulate în cadrul mCv şi cu avizul Comisiei de la Veneţia.

N-aţi văzut un cal maro?

ESTE INACCEPTABIL! Asta cu atât mai mult cu cât în documentele Parlamentului European (PE) și Comisiei Europene (CE) nu se face nicio referire la abuzurile constate până și de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, nu se face nicio referire fie și la un singur punct, articol de lege, care pune în pericol statul de drept în România.

Vrei o ţară ca afară? Fuga în … Olanda

Mai mult, Comisia Europeană și cei care îi sunt sursă de informare par să fie analfabeți juridici, câtă vreme nu cunosc sau nu pot face diferența dintre o recomandare (vezi cazul avizelor CSM) și o obligativitate (vezi deciziile Curții Constituționale).

Bavarezului Manfred Weber îi lipsesc … șapte ani şi restul zile!

Cu toate acestea, PE și CE se pronunță și se antepronunță pe teme și spețe care sunt analizate și tratate nu doar cu superficialitate, ci mai grav cu o crasă lipsă de echilibru. Iată de ce, fără nicio îndoială, ne aflam în fața unui nou șantaj politic produs de la Bruxelles la adresa guvernului de la București.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la De la euro-optimism, la bătaia de joc a UE! O MIZERIE!

  1. Pingback: UESSR – ACESTI VIOLATORI AI NATIUNILOR! | Octavpelin's Weblog

  2. Pingback: Doamna Cristea (Filote) și adevărata corupție în Uniunea EUROPEANĂ! | Octavpelin's Weblog

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.