Bavarezului Manfred Weber îi lipsesc … șapte ani şi restul zile!

Manfred Weber (foto), din stirpea imuabilei mame Merkel, reprezintă perfecţiunea germană: dacă interesele impun, ce mai contează adevărul, ce atâta conectare la realitate? Bavarezul de 46 de ani pune la punct Europa, taxează tot ce vine bine popularilor europeni. Că România a revenit în discursul politic alarmant-isteroid nu miră, deşi, puţină măsură, puţin contact cu realitatea, parcă mai aveam pretenţie de la un german care îşi ambalează motoarele şi discursul pentru funcţia de viitor preşedinte al Comisiei Europene. Nu este cazul lui Weber, un politician emblematic pentru Uniunea Europeană, dominat de aroganţă şi nepermisă atitudine sfidătoare! Dar, când mai lunile trecute propunea „soluţia finală” pentru rezolvarea crizei imigranţilor din Europa generată de imuabila mamă Merkel, să nu ne mire foarte că lui Manfred Weber îi pare normal să combaţi corupţia cu acţiuni care frizează legalitatea. În timp ce în Germania  corupția de miliarde de euro se albește cu bani, șui Weber îi generează îngrijorări extreme faptul că în România se cere respectarea prezumției de nevinovăție, libertăților și accesul la un proces corect, transparent!

Preocupat să îşi paveze drumul spre vârful Comisiei Europene, semn că Germania pregătește asaltul final în interiorul UE, liderul grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, s-a ante-pronunțat în problema schimbărilor legilor justiției din România. Nu este pentru prima dată când o face. Realitatea, probele, nu sunt argumente în fața intereselor politice europene. PPE-ul lui Weber este în altă barcă politică decât este guvernul de la București. Prin urmare, orice face guvernul Dăncilă este periculos pentru Europa.

„Nu vom negocia în ceea ce priveşte statul de drept!”, plonjează în ridicol Weber, atât de bine cunoscător al vorbelor încât nu-l mai preocupă adevărul, realitatea. Te cuprinde frica văzând un german dominat de atâta impostură. Însă tocmai aceasta este realitatea politică europeană, unde jocurile murdare, jumătățile de adevăr, condamnările la comandă și chiar demonizarea guvernelor naționale sunt obiceiuri cu vechi tradiții.

Timmermans, presiunea occidentului și incapacitatea de reacție a Bucureștiului

Weber este „extrem de îngrijorat de situaţia din România”. Și eu sunt, însă din cauze total diferite. În primul rând, pentru că Weber este intoxicat pe diverse filiere cu rădăcini în România. În al doilea rând, pentru că Weber înghite tot pe nemestecate, interesul său fiind departe de a susține un adevăr ci mai degrabă o oportunitate politică.

Iată ce declară despre România curajosul Weber, obsedat de corectitudine și anticorupție!?

„Ţara face paşi înapoi în ceea ce priveşte lupta anticorupţie şi se fac presiuni asupra independenţei justiţiei. Am văzut în această vară în Bucureşti oameni bătuţi de forţele de ordine şi, sincer, asta este inacceptabil. Lupta împotriva corupţiei nu este un lux, ci o necesitate absolută pentru a ne proteja cetăţenii şi afacerile împotriva abuzurilor din partea statului. De aceea, cerem de urgenţă Guvernului român să se oprească. Suntem de partea cetăţenilor europeni şi nu vom negocia niciodată în ceea ce priveşte statul de drept.”

Mizerabil, însă în total acord cu tezele promovate intern și extern de președintele Iohannis, de opoziția parlamentară de la Bucureşti şi toţi „prietenii” României!

Iohannis a semnat pentru UE cu mai multe viteze!

    Iată doar două imagini grăitoare despre modul în care se exprimă poliţia germană în cadrul unor evenimente similare celor din 10 august a.c., de la Bucureşti

Weber are un moment de sinceritate când afirmă că este „o necesitate absolută pentru a ne proteja cetăţenii şi afacerile„, căci exact despre asta este vorba: cetățenii lor, afacerile lor.

Scrisoare deschisă privind eroarea în care Comisia Europeană se raportează la România

Însă, pentru ca sinceritatea lui Weber să fie una credibilă, cineva să îl informeze (interesat nu cred să fie) că „statul de drept” pe care îl apără ca un neam(ț) prost a băgat în pușcării oameni nevinovați, unii dintre ei murind acolo. Mai mult, să îl informeze că „statul de drept” pe care îl apără a fost capabil să îți țină sub supraveghere un lider al statului român mai mult de șapte ani de zile!

Cam asta este democrația și binele promovate de Germania, de Parlamentul European, de Uniunea Europeană: sfidare și aroganță! Pentru că bavarezul Weber știe mai bine realitatea din România citind dezinformări.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, Europa, România, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Bavarezului Manfred Weber îi lipsesc … șapte ani şi restul zile!

  1. nisof spune:

    Pãi acest Weber este cea ce sunt toti „politicieni” din Germania:Idioti holocau$tizati condusi de jidanca Merkel! De fapt, Germania este o Dictaturã Holocau$tica din 1945, conduisã de jidani din asa zisul Zentral Rat der Juden in Deutschland, care de fapt este guvernul paralel judaic care exploteaza Germania, iar dacã un german îsi deschide gurã sã protesteze, ìl bagã la zdup ca „nazist”!Weber face cea ce îi spun jidani, stãpãni si dictatori Germaniei!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.