Învingătorul ia totul! PSD trebuie să depună mandatul!

Orice altă opţiunea, este doar o continuare a coşmarului care a dominat viaţa politică şi societatea românească după ce Iohannis a ajuns președinte. Chiar dacă nu PNL este marele învingător în alegerile de duminică, 26 Mai 2019, Iohannis are acum suficiente argumente pentru a forma „Guvernul meu 2” împreună cu USR.

Dacă mai există decență și onoare, ambițiile personale trebuie ținute în frâu. Asta înseamnă ca PSD să depună mandatul și să anunțe renunțarea la guvernare și alegeri anticipate. 

Asta mai înseamnă și ca Liviu Dragnea să își anunțe demisia din fruntea PSD, înaintea oricărui verdict în procesul care se poate încheia astăzi!

Depunerea mandatului guvernamental va clarifica societatea, viața politică și opțiunile fiecăruia. Este un final de drum, nicidecum sfârșitul!

Spuneam în 2016, după alegerile parlamentare, că: „Victoria PSD înregistrată în duminica de 11 decembrie 2016 contează enorm în procesul de înţelegere al evoluţiei societăţii româneşti. (…) succesul de duminică este egal cu ultima şansă dată actualei stângi reprezentată de PSD, o şansă egală cu dorinţa şi capacitatea de reală reformare sau cu implacabila diminuare a forţei şi dispariţie. Nu doar ca urmare a erodării politice la guvernare, ci mai ales ca urmare a faptului că masa şi baza electorală a PSD se află într-un firesc proces de dispariţie biologică.

PSD, aflat în situaţia de a asigura şi singur guvernarea, trebuie să guverneze pentru toţi. Aceasta este singura şi cea mai importantă sarcină dată de electorat. Să se desprindă de modelul Iohannis-PNL-tehnocraţi şi să readucă guvernarea şi instituţiile statului cu adevărat în slujba tututor românilor, fără exclusivisme, obrăznicii şi ameţeli necontrolate generate de accederea în funcţii nemeritate.

Dacă PSD va înţelege că înainte de a face faţă propriului electorat de azi, va trebui să îşi asigure electoratul de mâine, va avea şansă. Dar, va mai trebui să înţeleagă că va avea în coaste un USR clădit pe sfidare şi ură, un PNL rănit grav, un Bruxelles-NATO care niciodată nu au apreciat social-democraţia de la Bucureşti, chiar dacă ea a fost cea care a asigurat parcursul aderărilor la UE şi la alianţa militară.

Mai mult decât orice, PSD şi viitoarea guvernare va trebui să demonstreze că nu se teme să iniţieze şi să susţină proiecte necesare pentru România, între acestea regăsindu-se echilibrarea actului de Justiție, reconstrucția economiei naționale, recuperarea relaţiilor cu China şi Rusia, cel puţin în plan economic şi politic, facă avem în vedere că lumea se află în plin proces de schimbare.

Suntem în ziua de 27 Mai 2019. Schimbarea este necesară, măcar pentru a înțelege, FIECARE, unde și cât a greșit! Pentru că în mod logic, opţiunea predării totale în mâinile străinilor, opțiunea cătuşelor şi ameninţărilor cu moartea este la fel de dezastruoasă cum este programul pomenilor, nepotismelor și aroganțelor, promovat de PSD.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.