7 pagini de gargară produse de Iohannis în 6 ani, în proiectul „România educată”!

O mare bătaie de joc, o sfidare a bunului simț,o nouă demonstrație de impostură, cheltuit resurse publice financiare și materiale, fără pic (*licență Iohannis) de responsabilitate! Acesta este documentul intitulat pompos „Memorandum privind implementarea Proiectului ‘România Educată’ și aprobarea priorităților în reforma sistemului național de educație”.

După șase ani, magnificul președinte Klaus Iohannis a produs exact șapte (7) pagini de … NIMIC! În urma eforturilor uriașe, a dezbaterilor, analizelor și meditațiilor profunde, impostorul președinte a produs șapte pagini de bla-bla, pe care de astăzi le va arunca în cârca guvernului său, pentru … implementare!?

Este spectaculos!

Însă, mai spectaculos este să ne reamintim că cele 7 pagini de maculatura sunt prevăzute cu un buget uriaș, de 3,606 miliarde Euro, fiind a doua cea mai mare alocare financiară din Pilonului VI al  Planului Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), propus de imbecilul ministru ZERO al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, la rândul lui unul dintre cei care au avizat Memorandumul „România Educată” (vezi pagina 1).

Lansat în 2015, Proiectul ‘România Educată’ se regăsește în 30 de mențiuni dedicate pe site-ul Președinției României și în alte zeci de mențiuni sporadice, în diverse declarații.

Pentru fiecare din cele șapte pagini produse în documentul prezentat Guvernului, Iohannis a avut nevoie de 10 de luni!

Altfel spus, timp de 70 de luni, adică aproape 6 ani, Iohannis s-a făcut că muncește, că poate genera un proiect național! DEZASTRU și BĂTAIE DE JOC!

Dacă vrem, însă, să construim un sistem foarte solid, trebuie să ne punem întrebarea ce fel de pregătire vrem să dăm tinerelor generații. Pentru ce anume să-i pregătim? Pentru viață, da. Pentru o carieră, da. Pentru o meserie, sigur că da. Dar ce meserie? Pentru meseriile secolului XX este un pic greșit. Noi trebuie să îi pregătim pentru meseriile secolului XXI, evident. Dar care sunt acestea? Dragii mei, dacă vă întreb, nu o să știți, și nu știe nimeni. – Klaus Iohannis la dezbatere publică a rezultatelor Proiectului „România Educată”, 5 Decembrie 2018 (vezi AICI)

Orice om cu minimă experiență în absolut orice domeniu, putea să producă acest raport, acest proce-verbal, pentru că nu are cum să fie un Memorandum, cum nu are cum să fie un proiect de țară!

În îngâmfata lui prostie, profesorul de fizică Iohannis, fostul instructor de pionieri, cu jumătate de normă și în planul de activități PTAP (Pregătirea Tinerilor pentru Apărarea Patriei), face un pas înainte și trece de la: „de ce este întuneric noaptea” (vezi AICI), la „educația antepreșcolară” (pag 5).

Realizați imbecilitatea lui Iohannis și a tuturor celor care au lucrat la această maculatură? Cum adică ante – pre? Asta trebuie să însemne înaintea de dinaintea? Sau înaintea-înaintea?

Această prostie, consemnată la „Ținte pe termen lung„, este sufocată de termene și procente total lipsite de contactul cu realitatea. Pentru că, în cifre reale, ce înseamnă „cel mult 20%”, „cel mult 15%”, „minimum 30%” etc? Procentele sunt … din ce?

Putem presupune că din cifrele reale la un moment dat, dar, de ce nu se cunosc și  nu sunt aproximate statistic aceste cifre?

Răspunsul este unul simplu: nu interesează pe nimeni! La fel cum nu interesează pe nimeni câți copii va mai avea România în 2030, anul de grație al Memorandumului!

Vă las documentul în copie (la finalul textului) și link AICI, pentru a putea admira o nouă bătaie de joc, un nou hai să ne facem că facem, o nouă demonstrație că, în România Normală, proasta educație pleacă de la Cotroceni, iar în urma ei se aliniază toți nenorociții care fac din România nu o țară Educată, ci o statistică fără consistență, formă și fond!

Exact cum este președintele Iohannis! Un bolnav de sine, un frigid anti-social, un speriat de orice formă de contact cu lumea reală!

Un incapabil să dialogheze, să audă, să înțeleagă, dar care se laudă că cele șapte pagini de maculatură se bazează „pe cea mai amplă consultare națională în domeniul educației din perioada postdecembristă, nu mai puțin de 10.000 de persoane și peste 150 de organizații și de instituții fiind direct implicate”. (vezi AICI)

Închei prin a vă reaminti că, în 2016, tot Iohannis, dar având ca promotor pe Dacian Cioloș, sluga lui Macron al Franței, lansa un alt proiect de care nu mai știe nimeni, nimic. Este vorba de „România competitivă – un proiect pentru o dezvoltare economică sustenabilă”, evaluat la 16,9 miliarde Euro! (vezi AICI)

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.