China administrează un vaccin inhalabil anti-COVID-19, ca doză de rapel

Autoritățile medicale din orașul Shanghai (China) au început, astăzi, administrarea unui vaccin inhalabil anti-COVID-19, ca doză de rapel. Potrivit Biroului de Informații al municipalității Shanghai, vaccinul este dezvoltat de compania chineză CanSino Biologics, pe baza vectorilor adenovirus aerosolizat tip 5 (Ad5-nCoV), fiind asigurată o administrare non-invazivă. În cadrul procesului de administrare este utilizat un nebulizator pentru a schimba lichidul în aerosol pentru inhalare pe gură. (Sursa: CGTN)

Potrivit reprezentanților companiei, vaccinul poate „induce în mod eficient o protecție imună completă ca răspuns la SARS-CoV-2, după o singură respirație”. Noul vaccin poate „induce o imunitate umorală, celulară și mucoasă puternică, fiind obținută o protecție triplă”.

În comparație cu vaccinarea intramusculară, vaccinul inhalabil necesită doar o cincime din doză, putând fi folosit deocamdată doar ca doză de rapel pentru adulții cu vârsta minimă 18 ani.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

7 răspunsuri la China administrează un vaccin inhalabil anti-COVID-19, ca doză de rapel

 1. Alex C spune:

  Daca aveti informatii de reactii adverse similare cu sindromul de tromboze asociat cu vaccinurile Covid19 din Europa, SUA ? Ma refer la prima varianta chinezeasca admiistrata intramuscular.

  • Dan Tomozei spune:

   Până la variante inhalantă, anunțată ieri, toate cele patru tipuri de vaccinuri din China au fost administrate intramuscular.
   Datele oficiale prezentate aici arată nu nu au existat reacții adverse severe, nici cazuri de deces, asimilate vaccinurilor, în condițiile în care peste 1,2 miliarde chinezi s-au vaccinat voluntar, de la copii, la pensionari.

 2. Carmen Tarnovan spune:

  Am o curiozitate:vaccinurilor chinezești se bazează pe tehnologia mARN ?

 3. Anonim spune:

  In China vaccinul (acesta si celelalte) este (sau a fost) obligatoriu ?
  Am mai mare incredere in raspunsul dvs. decat in ce gasesc pe net (unde se vorbeste despre restrictii impuse nevaccinatilor, intocmai ca in toata emisfera nordica) de unde nu-mi dau exact seama, daca a fost obligatoriu sau nu….

  • Dan Tomozei spune:

   Așa cum am scris în repetate rânduri, în China nu a existat și nu există obligativitatea vaccinării în masă anti-Covid-19.
   Singurele structuri care au fost obligate să se vaccineze, care au fost și primele, au fost forțele de ordine, angajații din sistemul medical și personalul din zonele portuare cu activitate în lanțul rece. Aceste categorii au fost cosiderate vulnerabile, fiind permanent în mediu aglomerat, în zonă de risc.
   Toate vaccinurile utilizate anti-Covid19 sunt produse local, avizate, garantate și asigurate de stat.

   Cei nevaccinați nu au avut restricții sub nicio formă. La fel, am scris despre situația în care autoritățile centrale ale Chinei au sancțional administrativ și politic administrațiile unor orașe care au decis vaccinarea obligatorie, peste prevederile legale.

   În China, baza a fost și rămâne testarea în masă. Absolut toată populația Chinei se testează odată la două zile. La 1,44 miliarde locutori, astăzi au fost raportate 338 de cazuri confirmate (aferente testărilor de ieri), din care 41 de import.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.