Liviu Dragnea are nouă vieți!

Deloc surprinzător, Liviu Dragnea a anunțat, ieri seară, la Realitatea Plus, lansarea unui nou proiect politic. Era de așteptat, arătând că este oltean getbeged. Pe înțelesul tuturor: nu renunță, cu orice risc.
Constat însă că Dragnea rămâne ultimul politician român capabil să vorbească pe înțelesul tuturor, fără să sfideze, fără să plonjeze în ridicol și populism. De asemenea, constat că Dragnea este singura figură publică din România care, în ciuda faptului că a fost zdrobit de trădările interne politice și naționale, rămâne capabil să revină. SINGURUL! Dacă mai există măcar un alt exemplu, aștept să fiu contrazis.

În mod cert, declarația potrivit căreia se va implica total doar dacă în funcția de președinte va fi impusă fostul ministru de Interne, doamna Carmen Dan, arată că Liviu Dragnea a înțeles (a și declarat asta) că nu poți construi nimic cu trădători, cu labili psihic, cu isterici sau pur și simplu oameni slabi, care, ulterior se dovedește că au fost simple piese într-un scenariu controlat din exterior.

Subliniez, pentru cei care au uitat, că doamna Carmen Dan a fost singurul ministru și singurul lider PSD care, după condamnarea și încarcerarea lui Liviu Dragnea nu s-a dezis de acesta, demonstrând caracterul, onoarea, demnitatea obligatorii în relația cu un coleg, cu un camarad, mai ales în momente extrem de dificile.

Doar bezmeticii cu sufletul vândut refuză să admită că Liviu Dragnea a fost o altă victimă a neostalinismului impus de la Bruxelles. Nu este clar dacă în urma liberării condiționate va avea dreptul să intre în politică, dar este limpede că Liviu Dragnea rămâne un pericol nu doar pentru Iohannis și globaliști, ci și pentru actuala guvernare PNL-PSD-UDMR, care afundă România în sărăcie, neîncredere acută, divizare, în marasm.

Este Liviu Dragnea o soluție pentru România? Răspunsul îl vor da românii, la proximele alegeri. Cert este că acesta este singurul care vorbește aplicat, cu argumente, despre SUVERANITATE, despre NAȚIONALISM, despre dreptul românilor de a decide în propria țară începând cu elementul de bază: AGRICULTURA și HRANA ZILNICĂ. Pe scurt: SUVERANISM.

Atacul la George Simion, liderul AUR, arată în mod clar că abia noul proiect politic asumat de Liviu Dragnea este unul pe viața și pe moartea (sinuciderea) politică-publică, în contextul în care numele lui Simion a fost legat definitiv de generalul Florian Coldea.

Țintele de dezvoltare, argumentele prezentate de Liviu Dragnea în emisiunea de ieri seară sunt viabile, sunt de bun simț, dacă ai în vedere interesul românilor și al României, subtextul tuturor mesajelor lansate fiind unul simplu: se poate!

Dacă liderii inițiativelor suveraniste vor avea suficientă minte ca să înțeleagă că doar împreună vor reuși să schimbe direcția sinucigașă pe care ne aflăm ca națiune, România va avea cu adevărat o șansă în fața Istoriei.

Culoarul politic pe care se (re)lansează Liviu Dragnea este unul anti-globalist pe modelul promovat de SUA-UE. Suveranismul nu este acceptat de gruparea mondială care încearcă să conducă lumea pe modelul multinaționalelor, în care țările, guvernele, oamenii, sunt dezumanizate și transformate în obiecte perisabile, lipsite de conștiință și valoare. Iată de ce, noul proiect politic a fost atacat, cu țintă Liviu Dragnea și Carmen Dan, încă dinainte de a fi lansat public, prin intermediul recentei „anchete” marca Recorder – o nouă manipulare, un nou decupaj din realitatea, o nouă mistificare dusă până acolo încât acțiuni ale liberalilor – vezi ministrul de Interne Marcel Vela, sunt puse în cârca ministrului Carmen Dan.

Cât despre România … să auzim de bine!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, EU Centrală şi de Est, Europa, Multilateralism ... în doi, România. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Liviu Dragnea are nouă vieți!

 1. Anonim spune:

  Multumesc, am inteles…….

 2. Anonim spune:

  Buna ziua, sanatate si numai bine va doresc in noul an… Parerea mea este ca Ordonanta 13 a fost o mare eroare politica. Dragnea (care in mod evident stia ca va fi condamnat) putea lasa lucrurile sa curga de la sine (economic Romania mergea foarte bine se marisera salariile medicilor, profesorilor si in multe alte domenii), intra in puscarie ca un „martir”, dupa doi ani iesea si azi ar fi avut in sondaje 99 ! Acum nu cred sa mai aiba vreo sansa. Vor veni alte procese (Teldrum), nu mai are o infrastrucutra de partid, plus eroarea cu Ordonanta 13….. Dragnea a spus la vremea lui multe adevaruri, dar increderea in el este scazuta pentru ca el a inceput sa spuna acele adevaruri doar DUPA ce a inteles ca va fi condamnat si ca nu poate ajunge la o intelegere cu „sistemul”. In aceste conditii, nu poti avea incredere intr-un om care „descopera adevaruri” doar cand intelege ca nu este acceptat de servicii !!!
  In rest, aseara pe Radio Cultural (ora 22.15. ora Romaniei) a vorbit domnul Liviu Taranu (ICR Beijing) apoi un profesor chinez (excelent vorbitor de limba romana) care impreuna vorbeau despre excelentele relatii (culturale ?!) dintre Romania si China incercand parca sa va contrazica pe dvs…..

  • Dan Tomozei spune:

   Alături de dl Liviu Țăranu a vorbit prof.univ.dr. Dong Xixiao, unul dintre româniștii de valoare de la Beijing, continuator al bunelor relații culturale China-România.
   Dacă urmăriți cu atenție cele pe care le scriu/transmit, veți observa că relațiile diplomatice sunt sub pământ, nu la pământ, în timp ce flacăra pâlpâie în plan cultural.
   În calitatea lor oficială, de reprezentanți ai Chinei și României, cei doi nu au cum să critice, să pună degetul în rana cangrenată a relațiilor politice și economice bilaterale. Eu fiind un simplu muritor, nelegat în limite și constrângeri, asum riscurile implicate în a arăta ceea ce se întâmplă și tolerează, la București, în reprezentarea diplomatică a României în China.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.