SUS CENZURA!

Am mai spus-o … fac parte din generația care a apucat să cunoască regimul comunist din România, apoi iluzia democrației. Dar, mai mult decât atât, fac parte din generația care demolează România, generația care nu știam că poate să fie atât de slugarnică, de măcinată de impostură, de cancerul trădării, lașității, tăcerii în fața nedreptății!

După discuția inițiată de EVZ PLAY – Hai România!,  am urmărit de trei ori, integral, emisiunea realizată de Ionuț Cristache la data de 18 Ianuarie 2023, având ca invitat pe Dan Puric. Este emisiunea (vezi AICI) care a stârnit reacția Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) din România, deși în cele peste 90 de minute au fost susținute idei încadrate logic și în context, au fost promovate valori: familie, credință, educație, iubirea de țară, de tradiții, de pace, dialog, simultan cu răsucirea cuțitului adânc în rănile societății care macină România după 1990. Una dintre răni este condiția școlii și educației, tot mai precară, în ciuda proiectelor. O alta este promovarea, stimularea și protejarea tuturor formelor de degradare socială, fenomen devenit politică de stat în corul occidental al corectitudinii politice.

Prin invitația trimisă reprezentanților Evenimentului Zilei, reprezentanții CNA arată că România dezvoltă un amplu program de cenzură a libertății de expresie, a dreptului de gândi liber, în limitele decenței, bunului simț. CNA o face în spațiul media TV, însă acum face pasul în mediul virtual, online. O face în numele democrației promovate de Uniunea Europeană, în numele anti-putinismului.

„Întrunit în şedinţa publică din data de 09.03.2023, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat raportul de monitorizare întocmit de direcţia de specialitate, ca urmare a unei sesizări, pentru programul „HAI România” (secţiune video EVZ PLAY), ediţia cu titlul „Dan Puric – România În vremuri de pandemie şi război”, identificat pe platforma de partajare a materialelor video YouTube. Membrii Consiliului au vizionat secvenţe relevante din programul susmenţionat … (…).” – se arată în invitația trimisă Evenimentului Zilei, pentru data de 14 Martie 2023.

Prin intermediul CNA, clasa politică de la București, ne spune că a trecut vremea în care aveam dreptul să ne punem întrebări, să punem la îndoială deciziile dominate de absurd, să abordăm critic, în spațiul public, deciziile luate de cei plătiți din bani publici.

Repet, în cadrul emisiunii realizate de Ionuț Cristache, domnul Dan Puric a vorbit despre: familie, credință, educație, iubirea de țară, de tradiții, de pace, dialog, despre ciocnirea civilizațiilor, despre crimele produse de forțele care stau în spatele războiului Rusia – Ucraina. Nu este voie! Pentru că dacă gândești, dacă îți pui întrebări, ești cu Putin! Pentru că dacă le spui în față proștilor că sunt slugi, îi jignești în sensibilității profunde, complicate și deloc transparente.

Observ că în noua componență a CNA se regăsește Mircea Toma, un fost activist pentru libertatea de exprimare, un promotor al dezmățului exprimării și comportamentale, chiar unul dintre cei care atunci când trebuia dat jos guvernul Adrian Năstase cânta „Jos cenzura!” – piesă lansată în Aprilie 2004 (vezi AICI, minutul 2:17). Și atunci, ca și acum, cenzura viza gândirea argumentată în favoarea pornografiei, cenzura viza valorile în favoarea decadenței, cenzura viza educația copiilor în limitele decenței … în favoarea degradării infantile.

România se află, din nou, la o răscruce a Istoriei în care generația care demolează România, sub toate aspectele morale, educaționale, este generația mea aflată în Parlament, în administrație, în cultură, educație, diplomație …

REFERINȚE >>>






Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, Din presa românească, EU Centrală şi de Est, Europa, Multilateralism ... în doi, România, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la SUS CENZURA!

  1. mihaela andreea gheorghiu spune:

    CNA alcătuit din antiromâni!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.