COMENTARIU – Adio, domnule MRU!

Până de curând vă mai acordam o şansă la viaţa publică, domnule Mihai Răzvan Ungureanu, dumneavoastră, această faţă cu pretenţii de „noul val” al politicii româneşti. Dumneavoastră, acest nou mesia al politicii dâmboviţene, îmbrăcat în alb de o vreme deşi gulerele moralităţii sunt un plagiat al nespălatelor moravuri. Adio şi nu meritaţi prea multe cuvinte după discursul rostit la Cluj Napoca, un discurs pe care în condiţii normale l-aş fi catalogat drept halucinant, prezentat sub influenţa consumului de prea puţină normalitate.

Nimeni nu mai este normal în România în condiţiile unei societăţi aduse în pragul segregării pe criterii politice, sărăcite cu intenţie, asuprite moral cu metodă. Însă numai stările apropiate de demenţă pot aduce pe cineva în situaţia de a susţine un mesaj public la nivelul celui prezentat şi de dumneavoastră la Cluj Napoca. Dacă membrii PDL s-au scăldat în ce ştiu ei mai bine, urmându-şi idolul, dumneavoastră aţi vrut să fiţi acel ungurean al ungurenilor care v-au respins şi vă resping permanent, dar vă acceptă ca model de circ cu statură gravă, intelectuală. Şi aţi recitat ce au vrut să audă: „Îl cunosc pe Traian Băsescu de ani buni, v-a dezamăgit el vreodată? V-a minţit el vreodată?” (Gândul)

Nu pot să nu mă întreb dacă vă simţeaţi bine în acele clipe, dacă nu cumva mulţimea în faţa căreia vorbeaţi, cea mai mare din viaţa dumneavoastră de pretendent la spaţiul public, nu v-a afectat luciditatea? Şi o fac dintr-o singură perspectivă. Dacă aţi fost sincer, dacă asta este ceea ce gândiţi şi nu a fost doar un moment de mizerabil oportunism, nu vreau să ştiu cum aţi servit România din poziţia de şef de serviciu secret. Am toate argumentele să consider că în acelaşi fel cum aţi vorbit la Cluj Napoca. Subiectiv, lipsit de moralitate şi mai ales total rupt de România celor mulţi. Dumneavoastră aţi servit un lider, nu o ţară. Şi aţi făcut-o atât de convins încât aţi ajuns să lansaţi mesaje şi întrebări rupte de realitate.

Domnule MRU, personal vă cred când spuneţi că pe dumneavoastră preşedintele suspendat nu v-a dezamăgit şi mai ales că pe dumneavoastră niciodată nu v-a minţit. Sau poate nu aţi realizat nici măcar aflat în fruntea structurii. Sau poate că nu aţi făcut decât să asiguraţi o reciprocitate până aţi ajuns să nu mai faceţi diferenţa între realitate şi starea de imoralitate la care participaţi, îmbrăcând un alb care contrastează cu pretenţiile de om cu minim bun simţ. Pot accepta chiar faptul că luptaţi în tabăra preşedintelui suspendat, cum pot accepta că mulţi au devenit peste noapte fanatici PDL-işti sau USL-lişti, deşi nu au nici cea mai mică legătură cu bătălia şi interesele care au ca numitor comun exclusiv puterea şi decizia economică în România. Dar nu pot înţelege cum un personaj care atunci când vorbeşte public nu oboseşte să dea citate din clasici, care caută obsesiv să se acopere de precauţii şi valori, poate să plonjeze atât de inconştient în prăpastia ridicolului. Cu greu veţi mai ieşi din această stare, domnule MRU. Nici măcar cocoţat pe umerii tot mai căzuţi ai preşedintelui suspendat, care indiferent de rezultatul votului de la 29 iulie va rămâne cel mai suspendat preşedinte al României şi aceasta va fi pagina lui de istorie.

De la „albă ca zăpada” politicii româneşti, în care încercaţi să pozaţi, nu aşteptam o atitudine virgină, nici măcar o demonstraţie de morală excesivă. Însă aţi reuşit tot ce USL nici nu spera de la un adversar: să furnizaţi dovada ipocriziei, imoralităţii şi decadenţei la care sunteţi dispus. Când românii strigau în stradă: „PDL – USL, aceeaşi mizerie!”, cum traduceaţi mesajul pentru comandantul direct, aflat la Cotroceni? Pentru că este evident că cei ieşiţi în stradă, în toate judeţele ţării, nu au clamat certitudinile şi adevărurile administrate vreme de opt ani de preşedintele acum din nou suspendat. Şi ştiţi bine asta! Din nefericire, după prestaţia de la Cluj Napoca, nu pot să mai admir la dumneavoastră nici măcar loialitatea faţă de liderul care a făcut din Mihai Răzvan Ungureanu acest MRU fost şef de serviciu secret, fost premier, iar acum fost talent devenit palidă speranţă. Pentru că cel care este loial unui lider care nu îşi respectă cetăţenii se numeşte trădător, oportunist, imoral. Iar de genul ăsta de oameni, măcar la cât aţi studiat, cunoaşteţi că este plină istoria românilor. Nu mai era nevoie de încă unul cu renumele MRU.
Text apărut şi pe JURNALUL.RO
Sursa foto: ceicunoi.wordpress.com

REFERINŢE >>>
Morcovul şi măgarul sau cum îşi bate joc Băsescu de România (din nou)
Bună dimineaţa, domnule Teodor Baconschi! Este o zi bună să cereţi scuze românilor

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la COMENTARIU – Adio, domnule MRU!

  1. Pingback: Mihai Răzvan Ungureanu vs. Remus Cernea. Cum se vad de la Beijing actiunile anti-Romania ale unor bursieri Soros. COMENTARIU de Dan Tomozei | Ziaristi Online

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.