CE a impus taxe anti-dumping pe panourile solare chineze

Karel De GuchtUniunea Europeană a decis să impună taxe antidumping provizorii la importurile de panouri solare şi celule fotovoltaice din China. Decizia vine în ciuda opoziţiei manifestate de Germania şi de alte state membre ale Uniunii, transmite Radio China Internaţional.
„Comisia Europeană a decis, în unanimitate, să impună tarifele provizorii pe panourile solare importate din China, în scopul de a contracara dumpingul acestor produse pe piaţa europeană. Acţiunea noastră este o măsură de urgenţă pentru a da o gură de oxigen sectorului de afaceri din Europa care suferă grav din cauza acestui dumping”, a declarat Comisarul european pentru comerţ, Karel De Gucht (foto).
Comisia Europeană va începe instituirea unei taxe punitive de 11,8% pe panourile solare din China începând din această săptămână. După două luni, taxa va fi crescută la 47,6%.
În cazul în care negocierile nu reuşesc să soluţioneze litigiul, taxele provizorii vor deveni permanente pe o durată de cinci ani, începând cu luna decembrie. Acest caz anti-dumping este cel mai mare impus vreodată de Comisia europeană pentru Comerţ.
Guvernul chinez a avertizat Uniunea Europeană că, în condiţiile în care Bruxelles va merge mai departe cu taxele provizorii, va adopta „măsurile necesare” pentru a-şi apăra interesul naţional.
Propunerile Comisiei Europene, în cazul panourilor solare produse în China şi vândute în Europa, ar afecta afaceri în valoare de 21 de miliarde euro, vânzări care reprezintă 60% din totalul exporturilor chineze de panouri solare.

REFERINŢE >>>
UE – CHINA | Beijing seamănă zâzanie printre europeni
China către UE: „Mai multă cooperare, mai puţin protecţionism”
China respinge blocajul economic impus de UE produselor chineze
UE – CHINA | „Germania şi China vor să dezamorseze disputa pentru tarifele vamale”a>
Discuţii pe marginea litigiilor comerciale, China – UE

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Europa - Asia, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.