România va găzdui Forumul economic China – Europa Centrală şi de Est

Palatul ParlamentuluCea de-a treia ediţie a summitului de cooperare China – Europa Centrală şi de Est se va desfășura, la București, la data de 26 noiembrie, anunță Radio China Internațional.
Cu această ocazie se vor desfăşura şi lucrările Forumului Economic al Oamenilor de Afaceri din China şi din Europa Centrală şi de Est, la care vor participa prim-ministrul Republicii Populare Chineze, Li Keqiang, prim-ministrul României, Victor Ponta şi alţi oficiali de prim rang din ţările Europei Centrale şi de Est şi din China, reprezentanţi ai sectorului privat, financiar-bancar, ai asociaţiilor şi organizaţiilor patronale transport, energie, agricultură, turism şi IT.
În cadrul lucrărilor Forumului Economic al Oamenilor de Afaceri din China şi din Europa Centrală şi de Est vor fi analizate ultimele tendinţe din domeniul promovării investiţiilor şi dezvoltării infrastructurii. Acesta se doreşte a fi o platformă pentru lansarea de proiecte de importanţă naţională şi regională, pentru susţinerea priorităţilor specifice sectorului public şi privat din China şi Europa Centrală şi de Est. Evenimentul va fi organizat în două secţiuni principale. În cadrul secţiunii plenare, oficiali şi reprezentanţii mediului de afaceri vor prezenta situaţia mediului investiţional regional, iar în partea a doua vor fi organizate grupuri de lucru pe domenii strategice.

REFERINȚE >>>
Deschiderea Reuniunii liderilor locali China – ECE, 2013
România la reuniunea liderilor locali China – Europa Centrală şi de Est, 2013
INTERVIU – România, o destinaţie importantă a investitorilor chinezi în Europa Centrală şi de Est
Ministrul Mihai Voicu la Conferinţa Secretariatului pentru Cooperare China – Europa Centrală şi de Est
România ar putea găzdui următorul Forum “China – Europa Centrală şi de Est” în 2013

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, CHINA-ECE, București 2013, Din presa chineză, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, România, România - China, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.