Discuțiile Nuclearelectrica – China General Nuclear Power Group ar putea fi prelungite

Guvernul României ar putea decide prelungirea termenului scrisorii de intenție pe care compania China General Nuclear Power Group (CGN) o are cu Nuclearelectrica, ca urmare a faptului că negocierile dintre compania chineză și partea română sunt în plină desfășurare și vizează „cel mai mare proiect de investiții” al Guvernului Ponta, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea aflat în vizită la Shenzhen, China.
„Este de fapt vorba de cel mai mare proiect de investiții pe care îl are Guvernul Victor Ponta ca și obiectiv. S-a discutat despre stadiul negocierilor dintre această companie și instituțiile din România, respectiv Nuclearelectrica, Energonuclear, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei și Ministerul de Finanțe. S-au făcut pași importanți în ceea ce privește un mecanism, un pachet de garantare a acestei investiții. (…) Compania chineză a avut o scrisoare de intenție valabilă până în 25 mai. Am convenit împreună că merită să ne gândim serios să prelungim acest termen de 25 mai, pentru că este nevoie și de discuții cu partenerii noștri europeni și, până la urmă, este important să ducem acest obiectiv la capăt”, a declarat Liviu Dragnea pentru Angerpres, la finalul discuțiilor cu reprezentanții CGN.
Termenul scrisoarii de intenție ar putea fi prelungit până la sfârșitul anului, acest proiect putând „asigura, la momentul finalizării, aproape a cincea parte din necesarul de energie pentru țara noastră”, negocierile cu CGN urmând să continue în luna aprilie, la București.

Huawei va oferi burse tinerilor români specialiști în IT

Un număr de 15 tineri români specialiști în IT vor primi burse din partea companiei Huawei, urmând să vină să se pregătească în China, a mai declarat Liviu Dragnea, în urma discuțiilor avute cu William Xu, directorul general al companiei.
Oficialul român a mai adăugat că discuțiile cu reprezentanții Huawei au vizat și identificarea unui oraș din România în care să fie dezvoltat un proiect pilot privind siguranța cetățeanului.
La rândul său, William Xu a arătat că Huawei este dispusă să crească investițiile în România, până în anul 2018 numărul angajaților urmând să ajungă la aproximativ 1.000, dintre care peste 70% vor fi angajați români.
Viceprim-ministru Liviu Dragnea va efectua, în perioada 20 – 26 martie, o vizită oficială în China, la invitația vice-premierului chinez Zhang Gaoli. Agenda vizitei în China cuprinde întâlniri economice și politice la Shenzhen, Hong Kong și în capitala Beijing.
Sursa: AGERPRES

REFERINȚE >>>
XINHUA – Vicepremierul Liviu Dragnea va vizita China
Victor Ponta: Îmi doresc ca România să fie cel mai bun prieten din Uniunea Europeană al Chinei, o poartă de intrare politică, economică, comercială, culturală şi artistică
Premierii Victor Ponta şi Emil Boc într-un video-reportaj pe postul naţional din China
Victor Ponta: Investitorii chinezi au înţeles perfect despre ce tehnologie e vorba la Cernavodă
INTERVIU – Victor Ponta: România, partener privilegiat al Chinei în deciziile pe plan european
Premierii chinez şi român s-au întâlnit la Beijing Premierul României primit de Preşedintele Chinei
Companiile chineze au cerut şanse egale cu celelalte companii la licitaţiile din România

Decizia politică de la Bucureşti vitală pentru colaborarea cu China
Premierul României solicită creşterea investiţiilor chineze

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa românească, Români în China, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.