Forum de Afaceri România – China

Forum de Afaceri Romania-China, 10.06.2014 ARomânia este interesată să dezvolte și să îmbunătățească performanțele economice alături de China, a declarat, marți, la Beijing, ministrul român al Economiei, Constantin Niță, în cadrul unui Forum de Afaceri România – China.
Desfășurat în cadrul Ambasadei României, la evenimentul au participat o serie de reprezentanți ai companiilor românești de nivel național, care au avut ocazia să deruleze discuții cu parteneri chinezi de nivel, unele dintre temele abordate fiind cele de infrastructură, transport și energetice.
Forum de Afaceri Romania-China, 10.06.2014 CForum de Afaceri Romania-China, 10.06.2014 BAmbasadorul României în China E.S. Doru Costea (foto dreapta) a declarat că eforturile României, derulate prin intermediul reprezentanților diplomatici și economici, urmăresc o apropiere onestă și eficientă a partenerilor, Ambasada din Beijing fiind o primă poartă deschisă investitorilor chinezi dornici să investească în România.
În cadrul unui interviu acordat Radio China Internațional, ministrul Constantin Niță (foto) a afirmat că România are „relații excelente din punct de vedere politic, dar, din punct de vedere economic nu ne ridicăm la nivelul dorit, în sensul că 3,2 miliarde de euro cât avem schimburi comerciale, nouă ni se pare foarte puțin și cred că partea chineză este de acord cu mine, că ar trebui să intensificăm aceste relații, aceste schimburi comerciale, iar vizitele, de o parte și de alta, nu pot să facă decât să contribuie la creșterea schimburi comerciale dintre cele două state”.

REFERINȚE >>>
Interesele Europei Centrale și de Est în parteneriatul cu China
Constantin Niță: „Este esenţial să continuăm şi să menţinem la un nivel ridicat dialogul bilateral dintre România şi China”
China doreşte dezvoltarea cooperării comerciale cu ţările Europei Centrale şi de Est
România – China | Relațiile economice, proiectele comune și perspectivele de cooperare
Ministrul Constantin Nită va participa la Conferința ministerială a miniștrilor economiei și comerțului China – ECE
Radio China Internaţional a dedicat o pagină prezenţei României la Târgul ECE de la Ningbo
Forum de afaceri România – China, la Beijing
Promovare comercială China-CEE programată în luna iunie
România, în studiile de fezabilitate chineze pentru dezvoltarea infrastructurii
România la cea de a treia reuniune a coordonatorilor naționali ai cooperării cu China
România şi China promit o cooperare mai strânsă

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, Din presa chineză, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.